Mathilde's kaas, Kockengen & Amsterdam

culinair expert
Alain Caron
Mathilde's kaas, Kockengen & Amsterdam (117)
12 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
7 personen

Let op: in de uitzending gebruikt Alain in zijn recept ook boterbloem blaadjes, die blijken bij nader inzien echter giftig te zijn. Gebruik deze daarom niet.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 150 g
    zachte ronde kaas
  • 2
    grote tomaten
  • 1
    peer
  • 2
    bosuitjes
  • 1
    ui
  • 10
    takken bieslook
  • 150 g
    shiitake
  • 1
    limoen
  • 1 tl
    ketchup
  • 1 el
    sinaasappelsap
  • olijfolie
  1. 1

    Snij de kaas in kleine stukjes.

  2. 2

    Snij de tomaten doormidden en snij plakjes van ongeveer 1 cm.

  3. 3

    Knijp een halve limoen uit en snij de peer in staafjes van ongeveer 2 sm dik. Leg de staafjes peer in het limoensap.

  4. 4

    Maak de dressing door 2 eetlepels olijfolie te mengen met de ketchup, sinaasappelsap en wat limoensap. Maak op smaak met wat peper en zout.

  5. 5

    Pel de ui en bosui en snij ze fijn. Snij ook de bieslook fijn en de shiitake in reepjes. 

  6. 6

    Doe wat olijfolie in een pan en bak de ui,  bosui, bieslook en de shiitake met wat peper en zout en laat het daarna afkoelen. Zodra het is afgekoeld, meng je er een beetje van de dressing doorheen.

  7. 7

    Maak dan je bord op. Leg een plak tomaat in het midden van je bord. Leg daarop wat van het shiitakemengsel, dan wat stukjes kaas en leg er als laatste wat peer op. Sprenkel er nog een beetje dressing over en klaar is je gerecht!

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!