Misosalade met groenten
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4- 
12wortelen
- 
4grote koolbladeren
- 
150 grijst
- 
2aardappelen
- 
200 gpompoen
- 
•peper en zout
- 
  Dressing1mandarijn
- 
1 tlmiso
- 
1 elsojasaus
- 
1 elgembersiroop
- 
1 elDijonmosterd
- 
6 elolijfolie
- 
Meng alle ingrediënten voor de dressing samen en laat het minstens 10 minuten trekken. 
- 
Snij de wortelen en de koolblaadjes in kleine reepjes (julienne). Doe de reepjes bij de dressing en laat ook dit ongeveer 15 minuten intrekken. 
- 
Kook de rijst gaar. Schil de aardappelen en de pompoen en kook beide gaar zonder zout. 
- 
Prak de aardappelen goed fijn en snij de pompoen in blokjes. Meng de rijst, pompoen en geprakte aardappelen met elkaar en maak het op smaak met zout, peper, 1 eetlepel olijfolie en een klein druppeltje sojasaus. 
- 
Voor de opmaak gebruik je een kookring (8cm). Vul deze met rijst en het aardappelen-pompoenmengsel. Leg daar bovenop de reepjes gemarineerde wortel en kool en drapeer er nog wat van de dressing overeen. 
- Eet smakelijk!
 
   
   
   
   
   
  