3 minuten
Misosalade met groenten
Culinair expert Alain Caron is in Rotterdam om de speciale miso van Erika te proeven. Hij maakt er samen met Erika een andere versie van, namelijk een misosalade met groenten.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
12wortelen
-
4grote koolbladeren
-
150 grijst
-
2aardappelen
-
200 gpompoen
-
•peper en zout
-
Dressing1mandarijn
-
1 tlmiso
-
1 elsojasaus
-
1 elgembersiroop
-
1 elDijonmosterd
-
6 elolijfolie
-
Meng alle ingrediënten voor de dressing samen en laat het minstens 10 minuten trekken.
-
Snij de wortelen en de koolblaadjes in kleine reepjes (julienne). Doe de reepjes bij de dressing en laat ook dit ongeveer 15 minuten intrekken.
-
Kook de rijst gaar. Schil de aardappelen en de pompoen en kook beide gaar zonder zout.
-
Prak de aardappelen goed fijn en snij de pompoen in blokjes. Meng de rijst, pompoen en geprakte aardappelen met elkaar en maak het op smaak met zout, peper, 1 eetlepel olijfolie en een klein druppeltje sojasaus.
-
Voor de opmaak gebruik je een kookring (8cm). Vul deze met rijst en het aardappelen-pompoenmengsel. Leg daar bovenop de reepjes gemarineerde wortel en kool en drapeer er nog wat van de dressing overeen.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.