Misosalade met groenten
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
12wortelen
-
4grote koolbladeren
-
150 grijst
-
2aardappelen
-
200 gpompoen
-
•peper en zout
-
Dressing1mandarijn
-
1 tlmiso
-
1 elsojasaus
-
1 elgembersiroop
-
1 elDijonmosterd
-
6 elolijfolie
-
Meng alle ingrediënten voor de dressing samen en laat het minstens 10 minuten trekken.
-
Snij de wortelen en de koolblaadjes in kleine reepjes (julienne). Doe de reepjes bij de dressing en laat ook dit ongeveer 15 minuten intrekken.
-
Kook de rijst gaar. Schil de aardappelen en de pompoen en kook beide gaar zonder zout.
-
Prak de aardappelen goed fijn en snij de pompoen in blokjes. Meng de rijst, pompoen en geprakte aardappelen met elkaar en maak het op smaak met zout, peper, 1 eetlepel olijfolie en een klein druppeltje sojasaus.
-
Voor de opmaak gebruik je een kookring (8cm). Vul deze met rijst en het aardappelen-pompoenmengsel. Leg daar bovenop de reepjes gemarineerde wortel en kool en drapeer er nog wat van de dressing overeen.
- Eet smakelijk!