Misosoep met pittige peersalade
Dit is een snelle en eenvoudige Japanse misosoep met een eitje, shiitake, tofu, paksoi en rijstnoedels. Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt er ook een pittige salade bij met peer, cherrytomaatjes, pinda's én nacho's met drie lekkere groenten dips met broccoli, koriander en avocado. Smullen!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de miso soep4gekookte eieren
-
250 gshiitake
-
1paksoi
-
700 mlwater
-
75 gmiso bouillonpoeder
-
350 gtofu
-
100 grijstnoedels
-
4stengels lente ui
-
10blaadjes koriander
-
3 elsojasaus
-
2 elsesamolie
-
Voor de pittige salade3peren
-
2tenen knoflook
-
100 gcherry tomaten
-
2limoenen
-
1 ellichtbruine basterdsuiker
-
1 eltamarindepasta
-
3 elsojasaus
-
100 ggezouten pinda’s
-
3chili pepers
-
Voor de broccoli, koriander, avocado dip200 gbroccoli
-
1avocado
-
1teen knoflook
-
1bosje koriander
-
1limoen
-
2el olijfolie
-
•peper/zout
-
200 gnacho’s
-
Benodigdheden•keukenmachine
-
Voor de miso soep: breng het water in een soeppan aan de kook en voeg al roerend de miso bouillonpoeder toe. Terwijl dit aan het koken is, snij je de shiitake in dunne reepjes.
-
Verhit vervolgens een koekenpan met de sesamolie. Hierin bak je de shiitake ongeveer twee minuten. Blus het af met de sojasaus en verwijder ze uit de pan. Snij de paksoi in dunne repen en spoel ze schoon. Bak de paksoi kort in de koekenpan, zodat het net slinkt.
-
Snij de lente-ui in dunne reepjes en snij de blaadjes koriander fijn. Halveer de eieren en snij de tofu in blokjes.
-
Neem een soepkommetje en plaats hierin wat rijstnoedels. Schenk er een flinke soeplepel bouillon overheen. Daarna maak je de soep af door er eerst de gebakken paksoi, de gebakken shiitake en een paar blokjes tofu in te doen. Tot slot een half eitje, wat lente-ui en de koriander. En klaar is je soep!
-
Voor de pittige salade met peer: mix in de keukenmachine de chilipepers met het sap van de twee limoenen, de tamarindepasta, de basterdsuiker, sojasaus en de tenen knoflook tot een fijne pulp.
-
Snij de peren heel erg fijn (= julienne), halveer de cherrytomaten en meng de mix uit de keukenmachine door de gesneden peer en tomaatjes . Als laatste maak je de salade af met de gezouten pinda’s.
-
Voor de dipsaus: blancheer de broccoli en mix deze in de keukenmachine tot een egale massa. Snij ondertussen de avocado in blokjes en voeg ze toe aan de broccolipuree. Voeg vervolgens de knoflook, koriander, het sap van de limoen, olijfolie en wat peper en zout naar smaak toe en pureer alles tot een heerlijke dip. Serveer deze dip met wat nacho’s. Eet smakelijk!
- Geniet van je miso soep met salade en dips!!