
Misosoep met pittige peersalade
Dit is een snelle en eenvoudige Japanse misosoep met een eitje, shiitake, tofu, paksoi en rijstnoedels. Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt er ook een pittige salade bij met peer, cherrytomaatjes, pinda's én nacho's met drie lekkere groenten dips. Smullen!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de misosoep:4gekookte eieren
-
250 gshiitake
-
1paksoi
-
700 mlwater
-
75 gmiso bouillonpoeder
-
350 gtofu
-
100 grijstnoedels
-
4stengels lente ui
-
10blaadjes koriander
-
2 elsesamolie
-
Voor de pittige salade:3peren
-
100 gcherry tomaten
-
2limoenen
-
1 ellichtbruine basterdsuiker
-
1 eltamarindepasta
-
100 ggezouten pinda’s
-
3chili pepers
-
Voor de dip:200 gbroccoli
-
1avocado
-
1bosje koriander
-
1limoen
-
2el olijfolie
-
•peper/zout
-
200 gnacho’s
-
Voor de miso soep: breng het water in een soeppan aan de kook en voeg al roerend de miso bouillonpoeder toe. Terwijl dit aan het koken is, snijd je de shiitake in dunne reepjes.
-
Verhit vervolgens een koekenpan met de sesamolie. Hierin bak je de shiitake ongeveer twee minuten. Snijd de paksoi in dunne repen en spoel ze schoon. Bak de paksoi kort in de koekenpan, zodat het net slinkt. Snijd de lente-ui in dunne reepjes en bak het even kort mee. Halveer de eieren en snijd de tofu in blokjes.
-
Neem een soepkommetje en plaats hierin wat rijstnoedels. Schenk er een flinke soeplepel bouillon overheen. Daarna maak je de soep af door er eerst de gebakken paksoi, de gebakken shiitake en een paar blokjes tofu in te doen. Tot slot een half eitje, wat lente-ui en de koriander. En klaar is je soep!
-
Voor de pittige salade met peer: snijd de chilipepers in dunne ringen, meng het met het sap van de twee limoenen, de tamarindepasta, de basterdsuiker, en de cherrytomaatjes tot een fijne pulp. Snijd de peren heel erg fijn (= julienne) en voeg dit samen met de pinda's toe aan de salade.
-
Voor de dipsaus: blancheer de broccoli en mix deze in de keukenmachine samen met het sap van de limoen, avocado, koriander, olijfolie en zout tot een egale massa. Serveer deze dip met wat nacho’s.
- Geniet van je misosoep met salade en dips!!
