8 minuten

Misosoep met pittige peersalade

Dit is een snelle en eenvoudige Japanse misosoep met een eitje, shiitake, tofu, paksoi en rijstnoedels. Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt er ook een pittige salade bij met peer, cherrytomaatjes, pinda's én nacho's met drie lekkere groenten dips met broccoli, koriander en avocado. Smullen!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Lunch

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de miso soep
    4
    gekookte eieren
  • 250 g
    shiitake
  • 1
    paksoi
  • 700 ml
    water
  • 75 g
    miso bouillonpoeder
  • 350 g
    tofu
  • 100 g
    rijstnoedels
  • 4
    stengels lente ui
  • 10
    blaadjes koriander
  • 3 el
    sojasaus
  • 2 el
    sesamolie
  • Voor de pittige salade
    3
    peren
  • 2
    tenen knoflook
  • 100 g
    cherry tomaten
  • 2
    limoenen
  • 1 el
    lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el
    tamarindepasta
  • 3 el
    sojasaus
  • 100 g
    gezouten pinda’s
  • 3
    chili pepers
  • Voor de broccoli, koriander, avocado dip
    200 g
    broccoli
  • 1
    avocado
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    bosje koriander
  • 1
    limoen
  • 2
    el olijfolie
  • peper/zout
  • 200 g
    nacho’s
  • Benodigdheden
    keukenmachine
  1. Voor de miso soep: breng het water in een soeppan aan de kook en voeg al roerend de miso bouillonpoeder toe. Terwijl dit aan het koken is, snij je de shiitake in dunne reepjes.

  2. Verhit vervolgens een koekenpan met de sesamolie. Hierin bak je de shiitake ongeveer twee minuten. Blus het af met de sojasaus en verwijder ze uit de pan. Snij de paksoi in dunne repen en spoel ze schoon. Bak de paksoi kort in de koekenpan, zodat het net slinkt.

  3. Snij de lente-ui in dunne reepjes en snij de blaadjes koriander fijn. Halveer de eieren en snij de tofu in blokjes.

  4. Neem een soepkommetje en plaats hierin wat rijstnoedels. Schenk er een flinke soeplepel bouillon overheen. Daarna maak je de soep af door er eerst de gebakken paksoi, de gebakken shiitake en een paar blokjes tofu in te doen. Tot slot een half eitje, wat lente-ui en de koriander. En klaar is je soep!

  5. Voor de pittige salade met peer: mix in de keukenmachine de chilipepers met het sap van de twee limoenen, de tamarindepasta, de basterdsuiker, sojasaus en de tenen knoflook tot een fijne pulp.

  6. Snij de peren heel erg fijn (= julienne), halveer de cherrytomaten en meng de mix uit de keukenmachine door de gesneden peer en tomaatjes . Als laatste maak je de salade af met de gezouten pinda’s.

  7. Voor de dipsaus: blancheer de broccoli en mix deze in de keukenmachine tot een egale massa. Snij ondertussen de avocado in blokjes en voeg ze toe aan de broccolipuree. Voeg vervolgens de knoflook, koriander, het sap van de limoen, olijfolie en wat peper en zout naar smaak toe en pureer alles tot een heerlijke dip. Serveer deze dip met wat nacho’s. Eet smakelijk!
     

  8. Geniet van je miso soep met salade en dips!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.