8 minuten

Misosoep met pittige peersalade

Dit is een snelle en eenvoudige Japanse misosoep met een eitje, shiitake, tofu, paksoi en rijstnoedels. Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt er ook een pittige salade bij met peer, cherrytomaatjes, pinda's én nacho's met drie lekkere groenten dips. Smullen!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Lunch

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de misosoep:
    4
    gekookte eieren
  • 250 g
    shiitake
  • 1
    paksoi
  • 700 ml
    water
  • 75 g
    miso bouillonpoeder
  • 350 g
    tofu
  • 100 g
    rijstnoedels
  • 4
    stengels lente ui
  • 10
    blaadjes koriander
  • 2 el
    sesamolie
  • Voor de pittige salade:
    3
    peren
  • 100 g
    cherry tomaten
  • 2
    limoenen
  • 1 el
    lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el
    tamarindepasta
  • 100 g
    gezouten pinda’s
  • 3
    chili pepers
  • Voor de dip:
    200 g
    broccoli
  • 1
    avocado
  • 1
    bosje koriander
  • 1
    limoen
  • 2
    el olijfolie
  • peper/zout
  • 200 g
    nacho’s
  1. Voor de miso soep: breng het water in een soeppan aan de kook en voeg al roerend de miso bouillonpoeder toe. Terwijl dit aan het koken is, snijd je de shiitake in dunne reepjes.

  2. Verhit vervolgens een koekenpan met de sesamolie. Hierin bak je de shiitake ongeveer twee minuten. Snijd de paksoi in dunne repen en spoel ze schoon. Bak de paksoi kort in de koekenpan, zodat het net slinkt. Snijd de lente-ui in dunne reepjes en bak het even kort mee. Halveer de eieren en snijd de tofu in blokjes.

  3. Neem een soepkommetje en plaats hierin wat rijstnoedels. Schenk er een flinke soeplepel bouillon overheen. Daarna maak je de soep af door er eerst de gebakken paksoi, de gebakken shiitake en een paar blokjes tofu in te doen. Tot slot een half eitje, wat lente-ui en de koriander. En klaar is je soep!

  4. Voor de pittige salade met peer: snijd de chilipepers in dunne ringen, meng het met het sap van de twee limoenen, de tamarindepasta, de basterdsuiker, en de cherrytomaatjes tot een fijne pulp. Snijd de peren heel erg fijn (= julienne) en voeg dit samen met de pinda's toe aan de salade. 

  5. Voor de dipsaus: blancheer de broccoli en mix deze in de keukenmachine samen met het sap van de limoen, avocado, koriander, olijfolie en zout tot een egale massa. Serveer deze dip met wat nacho’s. 
     

  6. Geniet van je misosoep met salade en dips!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda