Recept: Moederdag maaltijd 'Dadar Isi'

6 mei 2019
Waardeer: 
(Totaal: 100 stemmen)
Stilstaand beeld van Moederdag maaltijd 'Dadar Isi'

Chef-kok Ramon Brugman heeft een bijzonder gast in zijn keuken: zijn moeder. Ze gaan samen kokkerellen en maken het familiegerecht dadar isi. Als kind kreeg Ramon dit Indische gerecht al voorgeschoteld door zijn moeder Ariena Brugman: een gevulde omelet met daarbij spitskool en rijst met allerlei Indische kruiden. Wie heeft de broek aan in de keuken, zoveel jaar later?

4 personen

Ingrediënten voor Moederdag maaltijd 'Dadar Isi'

  • 500 g rundergehakt
  • 4 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gemalen koriander
  • 2 tl koenjit
  • 4 stuks kemirienoten
  • 1 tl laos poeder
  • 1 stuk santen 
  • 1 citroen
  • Olie
  • Zout
  • Peper
  • 6 eieren
  • Scheutje melk
  • Boter
  • 300 g witte rijst
  • 500 g spitskool
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 tl koenjit

Aan de slag

  1. 1

    Hak de ui, knoflook en kemirinoten fijn. 

  2. 2

    Ui en knoflook aanzetten in een scheutje olie. 

  3. 3

    Specerijen en kemirinoot toevoegen. 

  4. 4

    Voeg het gehakt erbij en rul het.

  5. 5

    Voeg de citroensap en santen erbij en een beetje water. 

  6. 6

    Laat inkoken tot het vocht is verdampt. 

  7. 7

    Breng op smaak met zout en peper.

  8. 8

    Voor de omelet, klop de eieren los met een beetje melk, zout en peper.

  9. 9

    Laat de boter smelten en bak er twee omeletten in.

  10. 10

    Kook de rijst gaar volgens de verpakking.

  11. 11

    Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een scheut olie.

  12. 12

    Snij ondertussen de kool fijn en voeg deze toe.

  13. 13

    Voeg de koenjit erbij en de kokosmelk

  14. 14

    Laat het geheel iets inkoken.

  15. 15

    Breng op smaak met zout en peper

  16. 16

    Lekker met wat kroepoek

Eet smakelijk!