7 minuten

Dadar isi: gevuld omelet met gehakt en rijst

Chef-kok Ramon Brugman heeft een bijzondere gast in zijn keuken: zijn moeder. Als kind kreeg Ramon dit Indische gerecht al voorgeschoteld door zijn moeder: een gevuld omelet met daarbij spitskool en rijst met allerlei Indische kruiden.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 500 gram
    rundergehakt
  • 4
    rode uien
  • 2
    tenen knoflook
  • 1 tl
    gemalen koriander
  • 2 tl
    koenjit
  • 4
    stuks kemirienoten
  • 1 tl
    laos poeder
  • 1
    stuk santen (kokos)
  • 1
    citroen
  • olie
  • zout en peper
  • 6
    eieren
  • scheutje melk
  • boter
  • 300 gram
    witte rijst
  • Voor de spitskool:
    500 gram
    spitskool
  • 1
    ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1 tl
    koenjit
  • 1
    blikje kokosmelk
  • Tip!
    Kroepoek
  1. Hak de ui, knoflook en kemirinoten fijn. Zet de ui en knoflook aan in een scheutje olie.

  2. Voeg eerst de specerijen en kemirinoot toe. En voeg dan het gehakt erbij en rul het.

  3. Voeg de citroensap en santen erbij en een beetje water. Laat inkoken tot het vocht is verdampt en breng dan op smaak met peper en zout.

  4. Snijd een extra ui en twee tenen knoflook. Bak dit aan in een scheutje olie. Snijd ondertussen de kool fijn en voeg deze toe.

  5. Voeg de koenjit en kokosmelk erbij en laat het geheel iets inkoken. Breng opnieuw op smaak met peper en zout.

  6. Voor de omelet, klop de eieren los met een beetje melk, zout en peper.

  7. Laat de boter smelten en bak er twee omeletten in.

  8. Kook de rijst gaar volgens de verpakking.

  9. Tip: lekker met wat kroepoek!

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.