Moederdagtip! 'Dadar Isi'
Chef-kok Ramon Brugman heeft een bijzonder gast in zijn keuken: zijn moeder. Ze gaan samen kokkerellen en maken het familiegerecht dadar isi. Als kind kreeg Ramon dit Indische gerecht al voorgeschoteld door zijn moeder Ariena Brugman: een gevulde omelet met daarbij spitskool en rijst met allerlei Indische kruiden. Wie heeft de broek aan in de keuken, zoveel jaar later?
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
500 grundergehakt
-
4rode uien
-
2tenen knoflook
-
1 tlgemalen koriander
-
2 tlkoenjit
-
4stuks kemirienoten
-
1 tllaos poeder
-
1stuk santen
-
1citroen
-
•olie
-
•zout
-
•peper
-
6eieren
-
•scheutje melk
-
•boter
-
300 gwitte rijst
-
500 gspitskool
-
2uien
-
1teen knoflook
-
1blikje kokosmelk
-
1 tlkoenjit
-
Hak de ui, knoflook en kemirinoten fijn.
-
Ui en knoflook aanzetten in een scheutje olie.
-
Specerijen en kemirinoot toevoegen.
-
Voeg het gehakt erbij en rul het.
-
Voeg de citroensap en santen erbij en een beetje water.
-
Laat inkoken tot het vocht is verdampt.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Voor de omelet, klop de eieren los met een beetje melk, zout en peper.
-
Laat de boter smelten en bak er twee omeletten in.
-
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
-
Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een scheut olie.
-
Snij ondertussen de kool fijn en voeg deze toe.
-
Voeg de koenjit erbij en de kokosmelk
-
Laat het geheel iets inkoken.
-
Breng op smaak met zout en peper
-
Lekker met wat kroepoek
- Eet smakelijk!