Mousse au chocolade

Culinair expert Alain Caron proeft de passie in ambachtelijk gemaakte likeuren bij een authentiek Brabantse familiedistilleerderij. Daar kookt Alain natuurlijk ook mee.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 300 g
    chocola
  • 2
    eetlepel melk
  • mes punt kaneelpoeder
  • 6
    eiwitten
  • 80 g
    suiker
  • snufje zout
  • 300 g
    kersen in siroop ( kant en klaar in wek potjes)
  • 4
    eetlepel whisky
  • 4
    eetlepel korenwijn
  • 150 g
    slagroom
  • Cacao poeder
  • 400 g
    suikerbrood
  1. Smelt de chocola au bain Marie met de melk tot hij glad wordt.

  2. Dan het eiwit kloppen met een snufje zout en na 4 minuten doe je de suiker er langzaam bij.

  3. Nu nog 5 minuten kloppen tot hij goed stijf is. Bewaar het nu.

  4. Als de chocola een beetje koud is mixt het dan langzaam met het eiwit tot alles is goed gemixt is. Bewaar het nu.

  5. Klop de room lobber (zoals voor de Irish koffie)

  6. Doe de kersen in een bakpan met de siroop en laat tot een kwart inkoken.

  7. Doe de korenwijn erbij en flambeer het zodat de alcohol verdampt. Laat het dan rusten en afkoelen.

  8. Snij het suikerbrood in kleine stukken en bekleed de bodem van het glas daarmee

  9. Besprenkel de het brood met de whisky (het moet goed nat zijn)

  10. Doe nu de chocolade mousse in de glas tot 5 cm hoog

  11. Doe de kersen er op en druk ze tot de helft erin

  12. Daarna de lobber geklopte room erop tot de rand van het glas.

     

  13. Laat 10 minuten in de koelkast staan en bestrooi het met wat cacaopoeder.

  14. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.