Mousse au chocolade
Culinair expert Alain Caron proeft de passie in ambachtelijk gemaakte likeuren bij een authentiek Brabantse familiedistilleerderij. Daar kookt Alain natuurlijk ook mee.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 gchocola
-
2eetlepel melk
-
•mes punt kaneelpoeder
-
6eiwitten
-
80 gsuiker
-
•snufje zout
-
300 gkersen in siroop ( kant en klaar in wek potjes)
-
4eetlepel whisky
-
4eetlepel korenwijn
-
150 gslagroom
-
•Cacao poeder
-
400 gsuikerbrood
-
Smelt de chocola au bain Marie met de melk tot hij glad wordt.
-
Dan het eiwit kloppen met een snufje zout en na 4 minuten doe je de suiker er langzaam bij.
-
Nu nog 5 minuten kloppen tot hij goed stijf is. Bewaar het nu.
-
Als de chocola een beetje koud is mixt het dan langzaam met het eiwit tot alles is goed gemixt is. Bewaar het nu.
-
Klop de room lobber (zoals voor de Irish koffie)
-
Doe de kersen in een bakpan met de siroop en laat tot een kwart inkoken.
-
Doe de korenwijn erbij en flambeer het zodat de alcohol verdampt. Laat het dan rusten en afkoelen.
-
Snij het suikerbrood in kleine stukken en bekleed de bodem van het glas daarmee
-
Besprenkel de het brood met de whisky (het moet goed nat zijn)
-
Doe nu de chocolade mousse in de glas tot 5 cm hoog
-
Doe de kersen er op en druk ze tot de helft erin
-
Daarna de lobber geklopte room erop tot de rand van het glas.
-
Laat 10 minuten in de koelkast staan en bestrooi het met wat cacaopoeder.
- Eet smakelijk!