Mousse au chocolade
Culinair expert Alain Caron proeft de passie in ambachtelijk gemaakte likeuren bij een authentiek Brabantse familiedistilleerderij. Daar kookt Alain natuurlijk ook mee.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 gchocola
-
2eetlepel melk
-
•mes punt kaneelpoeder
-
6eiwitten
-
80 gsuiker
-
•snufje zout
-
300 gkersen in siroop ( kant en klaar in wek potjes)
-
4eetlepel whisky
-
4eetlepel korenwijn
-
150 gslagroom
-
•Cacao poeder
-
400 gsuikerbrood
-
Smelt de chocola au bain Marie met de melk tot hij glad wordt.
-
Dan het eiwit kloppen met een snufje zout en na 4 minuten doe je de suiker er langzaam bij.
-
Nu nog 5 minuten kloppen tot hij goed stijf is. Bewaar het nu.
-
Als de chocola een beetje koud is mixt het dan langzaam met het eiwit tot alles is goed gemixt is. Bewaar het nu.
-
Klop de room lobber (zoals voor de Irish koffie)
-
Doe de kersen in een bakpan met de siroop en laat tot een kwart inkoken.
-
Doe de korenwijn erbij en flambeer het zodat de alcohol verdampt. Laat het dan rusten en afkoelen.
-
Snij het suikerbrood in kleine stukken en bekleed de bodem van het glas daarmee
-
Besprenkel de het brood met de whisky (het moet goed nat zijn)
-
Doe nu de chocolade mousse in de glas tot 5 cm hoog
-
Doe de kersen er op en druk ze tot de helft erin
-
Daarna de lobber geklopte room erop tot de rand van het glas.
-
Laat 10 minuten in de koelkast staan en bestrooi het met wat cacaopoeder.
- Eet smakelijk!