3 minuten

Nasi met chorizo, witte kool en shiitake

Zin in comfortfood met een twist? Deze nasi van Chef-kok Sharon de Miranda zit bomvol groenten én smaak, dankzij kruidige chorizoworst. De pittige olie van de worst geeft dit gerecht een lekkere rokerige kick en met de knapperige groenten en frisse toppings wordt het een bord vol verrassingen.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 g
    basmatirijst
  • 200 g
    chorizo
  • 2
    uien
  • 2
    tenen knoflook
  • 3
    tomaten
  • 1
    spaanse peper
  • 0,5
    witte kool
  • 200 gr
    shiitake
  • 1
    bosje bladselderij
  • 150 gr
    taugé
  • 1
    blokje groentebouillon
  • handje rucola
  • gedroogde uitjes
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat daarna volledig afkoelen.

  2. Snijd de chorizo in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Bak ze in een droge pan op middelhoog vuur tot de olie vrijkomt.

  3. Snijd ondertussen de uien in halve ringen, de knoflook fijn, de tomaten in blokjes en de Spaanse peper in dunne plakjes.

  4. Voeg de ui, knoflook en peper toe aan de pan met chorizo. Bak tot de ui glazig is.

  5. Voeg de blokjes tomaat toe en bak kort mee. Snijd de witte kool in dunne reepjes en de shiitakes doormidden. Voeg beide toe aan de pan en bak tot de kool geslonken is.

  6. Snijd de bladselderij fijn. Voeg vervolgens de gekookte rijst, taugé en bladselderij toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roerbak alles ongeveer 5 minuten tot het geheel goed doorgewarmd is.

  7. Verdeel de rucola over de borden. Schep de nasi eroverheen en garneer met de gedroogde uitjes.

  8. Geniet van je nasi met chorizo!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda