Chef-kok Sharon maakt één van haar favorieten, okersoep. Een soep die ze thuis graag maakt, zeker als er iemand grieperig lijkt te worden. Oker is een vingervormige, groene vrucht die gegeten wordt als groente.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Okersoep
    200 g
    zoutvlees
  • 500 g
    kippenbouten
  • 500 g
    okers
  • 3
    tomaten
  • 5
    pimentkorrels
  • 1
    bosje selderij
  • 2
    salamblaadjes
  • 1
    madame Jeanette
  • 4
    antroewa's
  • 1
    ui
  • 1
    teentje knoflook
  • 6
    taierbladeren
  • 1
    gedroogde vis
  • 4 l
    water
  • rijst
  1. Begin met het maken van de bouillon. Was daarvoor de kip met wat citroen of een scheutje azijn.

     

  2. Doe de kip in een grote soeppan met 4 liter water. Voeg hier de knoflook, ui, tomaat (in blokjes gesneden), 1 takje selderij, salamblaadjes, gewassen gedroogde vis, bouillonblokjes en de piment korrels aan toe. Laat dit net zolang koken totdat het vlees van het bot afvalt. Dan is je bouillon fantastisch.

  3. Haal de kip uit de bouillon zodat je deze kunt ontvellen en uitpluizen. Haal ook  de vis eruit zodat je de graatjes kan verwijderen. Als je de kip en vis schoongemaakt hebt doe je het kippenvlees en het visvlees weer terug in de pan.

  4. Kook het zoutvlees uit en snij deze in blokjes.
     

  5. Was de okers en verwijder de bovenkant. Snij ze vervolgens in plakjes. 

  6. Voeg de plakjes Okra samen met de Antroewa’s en de Madame Jeanette aan de soep toe en laat dit ongeveer 30 min meekoken. Pas op Madame Jeanette mag niet stuk gaan!

     

  7. Kook ondertussen de rijst. Zet de pan met rijst zonder deksel op een gaspit op hoog vuur en zodra het water begint te koken draai je het vuur naar de laagste stand en doe je de deksel op de pan. Laat dit 12 minuten op laag vuur staan.

  8. Na 12 minuten zet je het vuur uit en laat de rijst nog ongeveer 10 minuten staan met de deksel op de pan. Roer de rijst eventueel los met een vork. 

  9. Ga ondertussen verder met de soep. Verwijder hiervoor  de steeltjes van de tajerbladeren en scheur deze  in stukjes. Laat ze nog ongeveer 2 minuten meekoken totdat ze zacht zijn.  

  10. Haal de soep van het vuur en hak de rest van de selderij fijn. Voeg ook dit toe aan de soep.
    Je soep is klaar! Heerlijk met wat gekookte witte rijst! 

  11. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.