Oosterse wok met knapperige groenten

chef-kok
Ramon Brugman
Regenboogvlees (20)
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
100 personen

Het lezen van de lijst met ingrediënten van dit heerlijke gerecht van Ramon kost bijna meer tijd dan het maken van de maaltijd: en er stáán lekkere dingen op. Biefstuk, nootjes, sherry en knapperig groenten. In een handomdraai maakt Ramon er een zeer kleurrijk gerecht van met reepjes vlees, rijst en een Oosterse salade.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten voor de salade
    1/2
    wortel
  • 1/2
    komkommer
  • 8
    peultjes
  • 50 g
    taugé
  • 1/2
    rode paprika
  • 2
    stengels bosui
  • 1
    handje gezouten cashewnoten
  • Ingrediënten voor de dressing
    1
    limoen
  • 1 tl
    sesamzaad
  • 1 el
    vissaus
  • 1
    rode peper
  • 1 el
    gembersaus
  • Ingrediënten voor het vlees en de rijst
    250 g
    biefstuk/entrecote/bavette
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    stuk gember
  • 1
    ui
  • 1/2
    wortel
  • 3
    paprika's (van elke kleur één)
  • 1 dl
    sherry
  • 3 el
    oestersaus
  • 3 el
    sojasaus
  • 1 el
    maïzena
  • 1 el
    suiker
  • witte rijst

Bereiding

  1. 1

    Snij het vlees in dunne reepjes.

  2. 2

    Hak de gember en de knoflook. Maak een marinade van de gember, knoflook, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel water en de maïzena.

  3. 3

    Leg het vlees in de marinade en laat een half uur staan.

  4. 4

    Snij de groente voor het vlees in dunne reepjes. 

  5. 5

    Verhit de wok en schroei de groenten even goed aan in een beetje olie. Haal het uit de wok en bak nu het vlees snel aan. Voeg de groenten en de rest van de ingrediënten weer toe als het vlees dichtgeschroeid is. Bind als het nodig is de saus af met wat maïzena.

  6. 6

    Kook rijst zoals op de verpakking.

  7. 7

    Maak de salade. Snij met behulp van een mandoline de komkommer en wortel in super dunne reepjes.

  8. 8

    Snij de peultjes met een mes in dunne reepjes en giet er een beetje kokend water over. Giet de peultjes af.

  9. 9

    Snij de paprika en de bosui ook in dunne reepjes en meng alle ingrediënten goed door elkaar, inclusief de taugé en noten.

  10. 10

    Maak de dressing. Snij de peper in ringen en meng met de rest van de ingrediënten voor de dressing. Giet dit over de gesneden groenten en meng goed.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!