8 minuten

Orzo met kip, citroen en een frisse komkommersalade

Chef-kok Ramon Brugman maakt een romige orzo met kip, citroen en een Griekse komkommersalade. Hij serveert het met en dakos (gedroogd brood) met tomaat en knoflook. Smullen maar!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 350 gr
    orzo
  • 1
    ui
  • 7
    tenen knoflook
  • 300 gr
    kippendijen
  • 3
    citroenen
  • 3/4
    blok feta
  • 3/4
    bos dille
  • 1 tl
    gedroogde tijm
  • 15 st
    cherrytomaatjes
  • 500 ml
    kippenbouillon
  • 1
    komkommer
  • 2 el
    Griekse yoghurt
  • 8
    mini bruine bollen
  • 3
    tomaten
  • 1 tl
    gedroogde oregano
  • gehakte peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper
  1. Snijd de ui, 3 tenen knoflook en de kip en bak deze aan in een scheut olijfolie. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze toe, samen met de tijm. 

  2. Rasp één citroen en voeg toe samen met het sap van twee citroenen. Giet er kippenbouillon bij tot het net onder staat. Breng op smaak met zout en peper en laat 10 minuten zachtjes koken.

  3. Snijd de broodjes doormidden en besprenkel ze met olijfolie. Snijd 1 knoflook teen doormidden en bestrijk de bolletjes met de knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Zet ze in een oven op 170 graden voor ongeveer 15 minuten. 

  4. Plisseer de tomaat: snijd hem kruislings in en blancheer hem 10 seconden in kokend water. Leg hem direct in ijswater en pel de schil eraf. Rasp de tomaat fijn en laat het vocht uitlekken op een zeef. Voeg dit toe aan de kip.

  5. Rasp 2 tenen knoflook en meng met de tomatenpuree, olijfolie en de oregano. Breng op smaak met zout en peper. Doe dit op de krokante dakos. Bblok feta over en strooi er wat gehakte peterselie overheen.

  6. Snijd plakjes van de komkommer en hak 1 teen knoflook fijn. Meng de yoghurt met het sap van de citroen en breng op smaak met zout en peper. Voeg daarna de knoflook, 1/4 bos dille en de komkommer toe.

  7. Voeg de orzo toe aan de pan en laat het 8 minuten koken. Brokkel er 1/4 feta door heen. Snijd de dille fijn en voeg 1/2 bos toe. 

  8. Geniet van je orzo met kip en komkommersalade!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.