Orzo met kip, citroen en een frisse komkommersalade
Chef-kok Ramon Brugman maakt een romige orzo met kip, citroen en een Griekse komkommersalade. Hij serveert het met en dakos (gedroogd brood) met tomaat en knoflook. Smullen maar!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
350 grorzo
-
1ui
-
7tenen knoflook
-
300 grkippendijen
-
3citroenen
-
3/4blok feta
-
3/4bos dille
-
1 tlgedroogde tijm
-
15 stcherrytomaatjes
-
500 mlkippenbouillon
-
1komkommer
-
2 elGriekse yoghurt
-
8mini bruine bollen
-
3tomaten
-
1 tlgedroogde oregano
-
•gehakte peterselie
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Snijd de ui, 3 tenen knoflook en de kip en bak deze aan in een scheut olijfolie. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze toe, samen met de tijm.
-
Rasp één citroen en voeg toe samen met het sap van twee citroenen. Giet er kippenbouillon bij tot het net onder staat. Breng op smaak met zout en peper en laat 10 minuten zachtjes koken.
-
Snijd de broodjes doormidden en besprenkel ze met olijfolie. Snijd 1 knoflook teen doormidden en bestrijk de bolletjes met de knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Zet ze in een oven op 170 graden voor ongeveer 15 minuten.
-
Plisseer de tomaat: snijd hem kruislings in en blancheer hem 10 seconden in kokend water. Leg hem direct in ijswater en pel de schil eraf. Rasp de tomaat fijn en laat het vocht uitlekken op een zeef. Voeg dit toe aan de kip.
-
Rasp 2 tenen knoflook en meng met de tomatenpuree, olijfolie en de oregano. Breng op smaak met zout en peper. Doe dit op de krokante dakos. Bblok feta over en strooi er wat gehakte peterselie overheen.
-
Snijd plakjes van de komkommer en hak 1 teen knoflook fijn. Meng de yoghurt met het sap van de citroen en breng op smaak met zout en peper. Voeg daarna de knoflook, 1/4 bos dille en de komkommer toe.
-
Voeg de orzo toe aan de pan en laat het 8 minuten koken. Brokkel er 1/4 feta door heen. Snijd de dille fijn en voeg 1/2 bos toe.
- Geniet van je orzo met kip en komkommersalade!