Ovenschotel met kippendijen

chef-kok
Ramon Brugman
Ovenschotel met kippendijen (143)
7 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
724 personen

Snel, makkelijk en gezond; dat somt de ovenschotel van chef-kok Ramon Burgman van vandaag prima op. Kippendijen en heel veel groenten in de oven: een ideaal gerecht als je groentenrestjes hebt. Echt iedereen kan het bereiden en het resultaat is heerlijk.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ovenschotel
    2
    uien
  • 2
    tenen knoflook
  • 4
    tomaten
  • 1
    bakje champignons
  • 1
    bleekselderij
  • 2
    paprika's
  • 6
    kruimige aardappelen
  • 1
    pakje passata di pomodoro
  • 1
    bos basilicum
  • 1
    bos tijm
  • 1
    bakje spekblokjes
  • 300 g
    kippendijen
  • 1
    blok Parmezaan
  • Olijfolie, zout en peper
  • Salade
    1
    stuk feta
  • 1
    pot gepofte paprika
  • 1
    bos-ui
  • 1
    tros cherrytomaten
  • 1
    citroen
  • Olijfolie, zout en peper

Bereiding

  1. 1

    Zet de oven aan op 180 graden.

  2. 2

    Snij de ui en knoflook en zet aan met de spekblokjes. Snij de champignons en voeg deze toe. Bak dit goed aan. 

  3. 3

    Voeg de tijm toe. Snij de bleekselderij, paprika en tomaten. Voeg alle groenten toe en de passata en kook tot een saus. 

  4. 4

    Snij de basilicum en voeg toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Mocht de saus wat in gekookt zijn, voeg er dan nog wat water aan toe. De saus moet straks de aardappels gaarkoken in de oven. Er moet dus genoeg vocht in de saus zitten.

  5. 5

    Was de aardappelen en snij ze in stukken.  Doe de aardappels onderin de oven schaal en doe daar de groentesaus bovenop. 

  6. 6

    Snij de kip in dunne plakken en leg deze bovenop de saus. 

     

  7. 7

    Rasp er Parmezaan overheen en bak de schotel 50 minuten in de oven, tot de aardappels gaar zijn.

  8. 8

    Voor de salade snij je alle groenten en kaas fijn. 

  9. 9

    Leg de fijngesneden groente en kaas op een bord en knijp er de citroen op uit. Druppel er olijfolie overheen en breng op smaak met zout en peper.

  10. 10

    Haal na 50 minuten de ovenschotel uit de oven en opscheppen maar!

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!