
Paddenstoelenstoof met calvados, feta, paprika en een gepofte aardappel
Feestelijk, vega en het ruikt fantastisch als je deze paddenstoelenstoof van onze chef-kok Sharon de Miranda afblust met calvados! Een goedgevuld gerecht bomvol groenten en Italiaanse kruiden, echt een feestje op tafel met kerst. Lekker met een gepofte aardappel met frisse crème fraîche erbij of vers brood.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de paddenstoelenstoof600 ggemengde paddenstoelen
-
2uien
-
2 elbloem
-
4 tenenknoflook
-
200 grtrostomaten
-
2groente bouillonblokjes
-
1 dlkookroom
-
2paprika’s (rood en geel)
-
40 mlcalvados
-
1Spaanse peper
-
1 bosjebosui
-
15 grverse Italiaanse Kruiden (oregano ,tijm, salie, rozemarijn) en verschillende cressen
-
1 blokfeta
-
•sesamolie
-
•Gepofte aardappels met wat creme fraîche of vers brood
-
Maak de uien schoon en snij deze in halve ringen.
-
Hak de tenen knoflook fijn en fruit de gesneden uien en knoflook in een stoofpan bruin met wat sesamolie.
-
Roerbak de bloem even kort mee zodat deze kan garen.
-
Snijd of scheur ondertussen de paddenstoelen kleiner en voeg toe aan de pan. Bak alles ongeveer 4 min goudbruin en voeg de Italiaanse kruiden toe.
-
Blus af met de calvados en laat het even stoven.
-
Snijd ondertussen de paprika in stukken en halveer de tomaten. Voeg ook dit toe aan de pan en schenk de kookroom erbij. Verkruimel de bouillonblokjes eraan toe en vul de pan met water zodat de paddenstoelen onder water staan. Laat alles 20 tot 30 min zonder deksel op de pan koken tot de jus gewenste dikte heeft.
-
Snijd de bosui en de Spaanse peper in dunne ringen en brokkel de fetakaas in kleine stukje.
-
Doe de paddenstoelenstoof op je bord en maak af met wat feta, bosui, blaadjes van de cressen en voor de liefhebber wat Spaanse peper.
-
Serveer de paddenstoelenstoof uit met een gepofte aardappel met wat frisse crème fraîche met dille en vers brood.
- Geniet van je feestelijke paddenstoelenstoof!
