Pani puri gevuld met een tartaar van zeebaars
Chef-kok Ramon Brugman maakt een Indiaas gerechtje. Hij vult pani puri met een tartaar van zeebaars. Dit serveert hij met een heerlijke, simpele kerriemayonaise en zure appel.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4pani puri (verkrijgbaar bij de toko)
-
1zeebaarsfilet
-
1limoen
-
1sinaasappel
-
•stukje gember
-
6stengels bieslook
-
•klein stukje rode peper
-
4blaadjes koriander
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
3 elmayonaise
-
1/2 tlkerriepoeder
-
1citroen
-
1groene appel
-
Zet een pannetje met olie op het vuur en laat de olie ongeveer 190 graden worden. Doe daar de pani puri in en wacht tot ze opblazen. Draai ze een paar keer rond tot ze helemaal gaar zijn. Haal ze uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.
-
Haal het vel van de zeebaars af en snijd het in fijne blokjes.
-
Rasp de limoenschil, de sinaasappelschil en een beetje verse gember. Snijd de bieslook fijn en een beetje rode peper. Snijd de blaadjes koriander in dunne sliertjes. Meng de zeebaars met de fijn gesneden garnituur. Maak aan met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
-
Maak een gaatje in de pani puri en vul met wat tartaar van zeebaars.
-
Verhit de kerrie op laag vuur in een pannetje met wat olie en laat afkoelen. Meng met de mayonaise en een paar druppels citroensap. Doe het in een spuitzakje en spuit een bolletje mayo op de tartaar.
-
Snijd dunne jullienne van de appel en leg wat sliertjes op de kerriemayonaise.
-
Wil je ook het recept van de Collins cocktail die Ramon maakt? Kijk dan hier voor het recept en de video.
- Eet smakelijk!