Panna cotta van appelcidersiroop
Romig, zoet én fris; dat is deze panna cotta van kok Jetske van den Elsen. Ze maakt een plantaardige versie van het geliefde Italiaanse dessert met appelcider en knapperige appel. Genieten dus!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
750 mlappelcider
-
150 grwitte basterdsuiker
-
1/4 tlagar-agar
-
1appel
-
75 mlplantaardige room
-
Benodigdheden:•kleine siliconen bakvormpjes
-
Begin met de siroop. Voeg 600 ml appelcider met de suiker toe aan een steelpannetje. Laat dit koken tot er een derde van de hoeveelheid over blijft. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes.
-
Doe de appel in een bakje en doe er 50 ml cider bij. Laat dit even staan
-
Meng 100 ml van je siroop met de room en voeg dit toe aan een steelpan. Voeg de agar agar toe. Verwarm het al roerend op laag vuur en laat 1-2 min koken.
-
Giet het mengsel in de vormpjes en laat het drie uur in de koelkast opstijven. Als de panna cotta stijf genoeg is, zet je het bordje boven op een vormpje een draai je het voorzichtig om. Herhaal dit bij het andere vormpje.
-
Pak een lepel appelblokjes en leg bij de panna cotta op het bord. Druppel er wat siroop overheen. Eet smakelijk!
- Geniet van je panna cotta!