Recept: Parelcouscous met tempeh

10 januari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Parelcouscous met tempeh
Sharon maakt parelcouscous met gestoomde tempeh.
4 personen

Ingrediënten voor Parelcouscous met tempeh

  • 200 gram parelcouscous
  • 1 aubergine
  • 200 gr feta kaas
  • Bosje munt
  • Olijfolie
  • Kokosmelk
  • 400 gr Tempeh
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook

 

  • 1 eetlepel Masala
  • Gember
  • Kokosolie
  • 5 aardperen
  • Notenolie
  • 1 limoen
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 bosje dragon

 

Wat drinken we er bij? Smoothie van banaan, munt, kokoswater en avocado. ( 4 personen, 5 ml kokoswater, 1 avocado, 1 banaan, 6 blaadjes munt. Blender dit tot smoothie). Je ziet hier hoe je deze smoothie maakt: http://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/extra-videos/smoothie-van-avocado-en-...

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Bereid de parelcouscous volgens de verpakking gaar en laat het vervolgens afkoelen. 

  2. 2

    Snij de aubergine in kleine blokjes en bak deze goud bruin in een klein beetje olijfolie. 

  3. 3

    Snij de feta kaas in blokjes en snij de munt fijn. 

  4. 4

    Roer de gebakken aubergine, feta kaas en de munt door de afgekoelde parelcouscous heen en breng het op smaak met het sap van de citroen, scheutje olijfolie extra Virgin en wat peper en zout naar smaak.

  5. 5

    Snij de tempeh in blokken en bak deze in een laagje olie goudbruin krokant. 

  6. 6

    Snipper het uitje, hak de knoflook en snij de gember fijn. Fruit de ui, knoflook en de gember in een ruime pan roer de masala er door. Blus het geheel af met kokosmelk en het water. 

  7. 7

    Voeg de gebakken tempeh eraan toe voeg er wat peper en zout naar smaak bij en stoof de tempeh totdat de saus mooi ingedikt is. 

  8. 8

    Was de aardperen goed en snij er plakjes zo dun mogelijk van. Gebruik hiervoor een mandoline, dunschiller of een keukenmachine. 

  9. 9

    Plaats de gesneden aardperen in een ruime kom en knijp er het vocht van 1 limoen in uit. 

  10. 10

    Snij de dragon fijn, de rode ui in halve ringen en de paprika in dunne reepjes. Meng dit samen met wat notenolie en wat peper en zout naar smaak goed door elkaar.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter