Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 grparelcouscous
-
1aubergine
-
200 grfeta kaas
-
•bosje munt
-
•olijfolie
-
•kokosmelk
-
400 grTempeh
-
1ui
-
1teentje knoflook
-
1 elMasala
-
•gember
-
•kokosolie
-
5aardperen
-
•notenolie
-
1limoen
-
1rode ui
-
1gele paprika
-
1bosje dragon
-
Bereid de parelcouscous volgens de verpakking gaar en laat het vervolgens afkoelen.
-
Snij de aubergine in kleine blokjes en bak deze goud bruin in een klein beetje olijfolie.
-
Snij de feta kaas in blokjes en snij de munt fijn.
-
Roer de gebakken aubergine, feta kaas en de munt door de afgekoelde parelcouscous heen en breng het op smaak met het sap van de citroen, scheutje olijfolie extra Virgin en wat peper en zout naar smaak.
-
Snij de tempeh in blokken en bak deze in een laagje olie goudbruin krokant.
-
Snipper het uitje, hak de knoflook en snij de gember fijn. Fruit de ui, knoflook en de gember in een ruime pan roer de masala er door. Blus het geheel af met kokosmelk en het water.
-
Voeg de gebakken tempeh eraan toe voeg er wat peper en zout naar smaak bij en stoof de tempeh totdat de saus mooi ingedikt is.
-
Was de aardperen goed en snij er plakjes zo dun mogelijk van. Gebruik hiervoor een mandoline, dunschiller of een keukenmachine.
-
Plaats de gesneden aardperen in een ruime kom en knijp er het vocht van 1 limoen in uit.
-
Snij de dragon fijn, de rode ui in halve ringen en de paprika in dunne reepjes. Meng dit samen met wat notenolie en wat peper en zout naar smaak goed door elkaar.
- Eet smakelijk!