Parmentier met kaviaar.
Culinair expert Alain Caron pakt de boot naar Texel om te gaan proeven en koken bij wodkamaker Kees Groenewoud. Kees maakt zijn Texelse wodka met een vleugje cranberry. Alain maakt een lekker gerecht bij de wodka.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 gaardappel
-
1/4 dlwarme melk
-
50 gboter
-
300 guien
-
3 elolijfolie
-
40 gbietjes
-
100 gpeterselie
-
•kaviaar
-
5 elolijfolie extra virgine
-
1appel
-
1eidooier
-
1 dlslagroom
-
•sap van een half citroen
-
1ring diameter van 8 centimeter
-
Schil en kook de aardappelen. Zeef de aardappelen en mix het met 1/4 dl warmmelk en 50 gr boter, zout en peper
-
Pel en snipper de uien. Stoof de uien snippers in de drie eetlepels olie tot het goed gaar is. Zeef de uien tot dat het vocht er helemaal uit is. Bewaar de uiensap.
-
Pers de bietjes door een sapcentrifuge en bewaar het sap
-
Blancheer 100 gr peterselie twee minuten in kokend water en koel het af met koud water. Droog de peterselie en blend het in een mixer tot een puree. Doe er vijf eetlepels olie extra virgine bij en blend het opnieuw. Zeef het en bewaar de uitgelekte peterselie
-
Schil de appel en snijd in dunne mini blokjes, bewaar dit in een kom met wat citroensap. Mix de pap van de uien met een eidooier. Klop 1dl slagroom met wat peper uit de molen
-
Leg een ring van 8 diameter op een bord, leg hier eerst wat puree in. Dan de uien, totaal 3 lagen om en om.
-
Boven op de lagen puree en uien leg je de kaviaar. Op het kaviaar een eetlepel slagroom en de kleine appelblokjes
-
Doe hier wat peterselie op en het sap van de bietjes, de jus van de uien met de eidooier. Haal de ring eraf
-
Serveer met een glas zeer koude wodka uit Texel.
- Eet smakelijk!