Pasta Alfredo

Pasta Alfredo (53)
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
45 personen

Chef-kok Sharon de Miranda gaat voor een snel te bereiden gerecht: pasta Alfredo met krokant gebakken kip en een salade van sperziebonen. Grappig is dat Italianen zelden spreken van pasta Alfredo, dat doen vooral Amerikanen. In Italië houden ze het op pasta al burro e parmigiano. Voor het krokante laagje om de kip gebruikt Sharon cornflakes. En ze serveert er natuurlijk een smakelijk water bij, met venkel en aardbei.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 400 g
    pasta (brede lintpasta)
  • 200 g
    roomboter
  • 1 dl
    kookroom
  • 300 g
    Parmezaanse kaas
  • 4
    kipfilet
  • peper/zout
  • 2
    eieren
  • 100 g
    cornflakes
  • olie
  • 300 g
    sperziebonen
  • 1
    rode ui
  • 100 g
    fetakaas
  • 50 g
    walnoten
  • balsamico azijn
  • olijfolie
  1. 1

    Begin met de salade zodat de smaken goed kunnen intrekken. Verwijder de steelaanzet en het puntjes van de sperziebonen en snij de boon schuin doormidden. Blancheer de bonen in gekookt water beetgaar. Koel de geblancheerde sperziebonen en laat deze goed uitlekken. 

  2. 2

    Breng de bonen op smaak met balsamico, wat olijfolie en een dun gesneden rode ui. Voor het uitserveren verkruimel je de fetakaas erover en wat gehakte walnoten.

     

  3. 3

    Kook de pasta al dente en bewaar het kookvocht! 

  4. 4

    Als de pasta gaar is roer je de roomboter erdoor en rasp je de Parmezaanse kaas er doorheen. 

  5. 5

    Voeg er wat kookvocht bij en de room en roer het voorzichtig op een laag vuurtje totdat de kaas helemaal gesmolten is en aan de pasta plakt. Maak het af met wat grove zwarte peper naar smaak.

  6. 6

    Klop de eieren los. Bestrooi de kipfilets met wat peper en zout naar smaak en haal ze door de eieren. 

  7. 7

    Wentel de kipfilets vervolgens door de cornflakes totdat ze helemaal bedekt zijn. 

  8. 8

    Bak de kipfilets goudbruin in een koekenpan met wat olie aan beide kanten ongeveer 5 min.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!