Recept: Pasta Alfredo

15 maart 2018
Waardeer: 
(Totaal: 27 stemmen)
Stilstaand beeld van Pasta Alfredo

Chef-kok Sharon de Miranda gaat voor een snel te bereiden gerecht: pasta Alfredo met krokant gebakken kip en een salade van sperziebonen. Grappig is dat Italianen zelden spreken van pasta Alfredo, dat doen vooral Amerikanen. In Italië houden ze het op pasta al burro e parmigiano. Voor het krokante laagje om de kip gebruikt Sharon cornflakes. En ze serveert er natuurlijk een smakelijk water bij, met venkel en aardbei.

4 personen

Ingrediënten voor Pasta Alfredo

Ingrediënten 

  • 400 g pasta (brede lintpasta)
  • 200 g roomboter
  • 1 dl kookroom
  • 300 gr Parmezaanse kaas
  • 4 kipfilet
  • Peper/zout
  • 2 eieren
  • 100 gr cornflakes
  • Olie
  • 300 g sperziebonen
  • 1  rode ui
  • 100 g fetakaas
  • 50 g walnoten
  • balsamico azijn
  • olijfolie

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving

Aan de slag

  1. 1

    Begin met de salade zodat de smaken goed kunnen intrekken. Verwijder de steelaanzet en het puntjes van de sperziebonen en snij de boon schuin doormidden. Blancheer de bonen in gekookt water beetgaar. Koel de geblancheerde sperziebonen en laat deze goed uitlekken. 

  2. 2

    Breng de bonen op smaak met balsamico, wat olijfolie en een dun gesneden rode ui. Voor het uitserveren verkruimel je de fetakaas erover en wat gehakte walnoten.



     

  3. 3

    Kook de pasta al dente en bewaar het kookvocht! 

  4. 4

    Als de pasta gaar is roer je de roomboter erdoor en rasp je de Parmezaanse kaas er doorheen. 

  5. 5

    Voeg er wat kookvocht bij en de room en roer het voorzichtig op een laag vuurtje totdat de kaas helemaal gesmolten is en aan de pasta plakt. Maak het af met wat grove zwarte peper naar smaak.

  6. 6

    Klop de eieren los. Bestrooi de kipfilets met wat peper en zout naar smaak en haal ze door de eieren. 

  7. 7

    Wentel de kipfilets vervolgens door de cornflakes totdat ze helemaal bedekt zijn. 

  8. 8

    Bak de kipfilets goudbruin in een koekenpan met wat olie aan beide kanten ongeveer 5 min.

Eet smakelijk!