Pasta met gamba's en knoflook
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
8grote gamba's
-
2sjalotjes
-
6bosuitjes
-
500 gspaghetti
-
200 grzeegraal
-
4ansjovisfilets in olie
-
250 ggepelde tomaten
-
•citroensap
-
•limoensap
-
1 elgehakte peterselie
-
3teentjes knoflook
-
•olijfolie
-
Kook de pasta beetgaar en bewaar 4 eetlepels kookvocht.
-
Passeer het blik tomaten door een fijne zeef en doe het kookwater erbij.
-
Snij de sjalotjes fijn, snij de teentjes knoflook in dunne plakjes, de bosuitjes in ringetjes en de ansjovis in stukjes. Maak de zeekraal schoon en hak er het houten steeltje vanaf.
-
Bak de gamba’s in 2 eetlepels olijfolie en zodra ze roze zijn doe je de sjalotjes, de verse knoflook, bosuitjes, ansjovis en de zeekraal erbij. Bak alles nog 2 minuten door.
-
Doe vervolgens de tomatensap erbij, de spaghetti en wat druppels citroensap en limoensap en meng het goed door elkaar heen.
-
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
-
Serveer het op een grote schaal en strooi er wat fijngehakte peterselie op.
- Eet smakelijk!