Pasta met kokkels
Alain gaat in de Waddenzee het water in om kokkels te harken. Dit gaat door middel van een dansje.. Met deze verse kokkels maakt hij een heerlijk gerecht.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 grkokkels
-
300 grschepjes pasta
-
1/2rode paprika
-
3sjalotjes
-
100 grlamsoren zonder takken
-
100 grzeekraal
-
2 elolijfolie
-
20 grboter
-
1 glasdroge witte wijn
-
•peper
-
Bak de kokkels in olijfolie. Laat eerst de olijfolie goed heet worden, doe vervolgens de kokkels in de pan met de deksel op de pan en laat het 15 minuutjes staan.
-
Kook de pasta en snij de sjalotjes in kleine ringetjes en de paprika brunoise en doe het bij de kokkels en bak het nog 3 minuten door.
-
Voeg de lamsoor en zeekraal erbij met een glas droge witte wijn.
-
Voeg de pasta bij de kokkels en mix het allemaal goed door elkaar heen.
-
Schep het op een bord.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.