Recept: Pasta met kokkels

18 mei 2016
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Pasta met kokkels
Alain gaat in de Waddenzee het water in om kokkels te harken. Dit gaat door middel van een dansje.. Met deze verse kokkels maakt hij een heerlijk gerecht.
4 personen

Ingrediënten voor Pasta met kokkels

  • 400 gram kokkels (goed gewassen in zout water)
  • 300 gram schelpjes pasta
  • 1 halve rode paprika
  • 3 sjallotjes
  • 100 gram lamsoren zonder takken
  • 100 gram zeekraal
  • 2 el olijfolie
  • 20 gram boter
  • 1 glas droge witte wijn
  • Peper
     

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Bak de kokkels in olijfolie. Laat eerst de olijfolie goed heet worden, doe vervolgens de kokkels in de pan met de deksel op de pan en laat het 15 minuutjes staan.
     

  2. 2

    Kook de pasta en  snij de sjalotjes in kleine ringetjes en de paprika brunoise en doe het bij de kokkels en bak het nog 3 minuten door.

  3. 3

    Voeg de lamsoor en zeekraal erbij met een glas droge witte wijn.

  4. 4

    Voeg de pasta bij de kokkels en mix het allemaal goed door elkaar heen.
     

  5. 5

    Schep het op een bord.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter