Pasta met kokkels

culinair expert
Portret Alain Caron
pasta kokkels
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
17 personen

Alain gaat in de Waddenzee het water in om kokkels te harken. Dit gaat door middel van een dansje.. Met deze verse kokkels maakt hij een heerlijk gerecht.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 400 gr
    kokkels
  • 300 gr
    schepjes pasta
  • 1/2
    rode paprika
  • 3
    sjalotjes
  • 100 gr
    lamsoren zonder takken
  • 100 gr
    zeekraal
  • 2 el
    olijfolie
  • 20 gr
    boter
  • 1 glas
    droge witte wijn
  • peper

Bereiding

  1. 1

    Bak de kokkels in olijfolie. Laat eerst de olijfolie goed heet worden, doe vervolgens de kokkels in de pan met de deksel op de pan en laat het 15 minuutjes staan.
     

  2. 2

    Kook de pasta en  snij de sjalotjes in kleine ringetjes en de paprika brunoise en doe het bij de kokkels en bak het nog 3 minuten door.

  3. 3

    Voeg de lamsoor en zeekraal erbij met een glas droge witte wijn.

  4. 4

    Voeg de pasta bij de kokkels en mix het allemaal goed door elkaar heen.
     

  5. 5

    Schep het op een bord.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!