Pasta met roquefort en gegratineerde bloemkool
Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt zelf pasta met bloemkool gegratineerd met roquefort uit de oven. Echt comfort food bomvol smaak en verrassend met geraspte macadamia noten, frisse peterselie en zelfgemaakte knoflook-olie. Glaasje witte port erbij en aan tafel maar!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de pasta300 g00-bloem
-
3eieren
-
•water en olijfolie
-
Voor de bloemkool500 gbloemkool
-
200 groquefort
-
1rode ui
-
125 gcrème fraîche
-
Voor de garnering4macadamia noten
-
1bosje platte peterselie
-
Voor de knoflookolie500 mlolijfolie
-
2 bollenknoflook
-
Benodigdheden•pastamachine
-
•keukenmachine
-
Meng de eieren door de bloem en kneed dit met 2 eetlepels water ongeveer 10 minuten tot een elastisch deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten.
-
Maak de knoflookolie; pel de tenen knoflook, pureer het met een staafmixer of keukenmachine terwijl je langzaam wat olie erbij schenkt.
-
Ga verder met het deeg. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol deze vervolgens een beetje uit. Haal door de pastamachine op de breedste stand. Vervolgens ga je steeds een standje dunner tot je de gewenste dikte hebt. Daarna snijd je de vellen met een mes in de gewenste grootte. Laat het drogen op schone theedoek.
-
Ga ondertussen verder met de bloemkool. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met ruime hoeveelheid water en een beetje zout aan de kook. Ondertussen snijd je de bloemkool in roosjes en blancheer deze beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
-
Meng in de keukenmachine de crème fraîche en de roquefort tot een egale massa. Snijd de ui in partjes. Schep de bloemkoolroosjes in een ovenschaal en verdeel de crème fraîche met kaas erover. Bak dit in de oven ongeveer 10 minuten af.
-
Ga ondertussen verder met de pasta. Plaats een pan op de pit met een ruime hoeveelheid water en een flinke scheut olijfolie en breng aan de kook. Als het water kookt, voeg je de spaghetti toe en kook de pasta in 3 minuten gaar. Roer met een lepel de gepureerde knoflook door de gegaarde spaghetti.
-
Hak de peterselie fijn en verdeel dit over de gegratineerde bloemkool. Rasp de macadamia noten erover en maak af met een beetje knoflookolie.
- Geniet van je pasta met bloemkool en roquefort!