Picknickmand

chef-kok
Ramon Brugman
Picknickmand (96)
10 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
39 personen

Chef-kok Ramon Brugman maakt allerlei lekkernijen voor in de picknickmand. Een smoothie, een pastrami-sandwich, een salade en een zoete maar gezonde aardbeienverrassing in een potje.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten smoothie banaan, framboos, munt
    500 ml
    yoghurt (volle)
  • 2
    bananen
  • 1
    doosje verse frambozen
  • 5
    blaadjes munt
  • 3 el
    honing
  • ½ citroensap
  • 1
    krop lollo rosso
  • Ingrediënten groene salade
    12
    cherrytomaten
  • 2
    gekookte eieren
  • ½ komkommer
  • 1
    rode ui
  • 4
    rode mini-paprika
  • 200 g
    groene dame boontjes (soja boontjes)
  • 1
    grote glazen pot
  • Ingrediënten dressing
    50 ml
    azijn (blank)
  • 150 ml
    olijfolie
  • 1 tl
    mosterd
  • 1 tl
    honing
  • zout en peper
  • 1
    klein glazen potje
  • Ingrediënten sandwich pastrami
    6
    plakken grove bruin brood (van de bakker)
  • 12
    plakken pastrami
  • 2
    grote augurken
  • 2
    litlle gem sla
  • Ingrediënten mosterd creme
    100 ml
    crème-fraîche
  • 1 el
    mosterd
  • Ingrediënten paprika salsa
    1
    pot gepofte paprika
  • 2
    augurken
  • ½ citroen
  • 1 el
    honing
  • 1 el
    grove mosterd
  • Aardbei potjes
    1
    doosje Hollandse aardbeien
  • 4
    plakjes cake
  • 200 g
    mascarpone
  • 1
    vanillestokje
  • 2 el
    suiker
  • ½ citroen
  • 1 el crème-fraiche
  • 1
    reep pure chocolade
  • 4
    glazen potjes

Bereiding

  1. 1

    We beginnen met een lekkere smoothie:
    Doe alle ingrediënten in een blender en mix glad.
    Giet over in een fles met dop en bewaar zolang in de koelkast.

  2. 2

    Om de dressing te maken: giet alle ingrediënten voor de dressing in een potje met deksel.

  3. 3

    Schud goed door voor gebruik.

  4. 4

    Giet het over de salade heen.

  5. 5

    Voor de mosterdcrème, heel simpel: mix de crème-fraîche met de mosterd en breng op smaak met zout en peper.

  6. 6

    Paprika salsa maken: Snij de paprika en augurk in super fijne blokjes.

  7. 7

    Meng de honing, mosterd en een beetje citroensap en breng op smaak met zout en peper.

  8. 8

    Opbouwen sandwich: smeer de boterhammen in met de mosterd crème.

  9. 9

    Leg hier sla op en de pastrami.

  10. 10

    Snij de augurk in dunne plakjes en leg deze hier bovenop.

  11. 11

    Klein beetje salsa erop en leg de boterhamen op elkaar.

  12. 12

    Herhaal dit zodat je in totaal drie lagen brood hebt.

  13. 13

    Snij schuin doormidden.

  14. 14

    De aardbei-lekkernij in potjes: meng de mascarpone met de crème-fraîche.

  15. 15

    Snij het vanillestokje open en voeg de merg toe.

  16. 16

    Roer door met de suiker en een beetje citroensap.

  17. 17

    Leg de plak cake onderin het potje.

  18. 18

    Spuit daar de mascarpone vulling op.

  19. 19

    Haal de kroontjes van de aardbeien en snij ze door de helft.

  20. 20

    Leg ze op de mascarpone.

  21. 21

    Neem nu een rasp en rasp de reep chocolade.

  22. 22

    Doe wat choco-rasp op de aardbeien.

  23. 23

    Deksel erop en klaar.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!