Picknickmand
Chef-kok Ramon Brugman maakt allerlei lekkernijen voor in de picknickmand. Een smoothie, een pastrami-sandwich, een salade en een zoete maar gezonde aardbeienverrassing in een potje.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten smoothie banaan, framboos, munt500 mlyoghurt (volle)
-
2bananen
-
1doosje verse frambozen
-
5blaadjes munt
-
3 elhoning
-
•½ citroensap
-
1krop lollo rosso
-
Ingrediënten groene salade12cherrytomaten
-
2gekookte eieren
-
•½ komkommer
-
1rode ui
-
4rode mini-paprika
-
200 ggroene dame boontjes (soja boontjes)
-
1grote glazen pot
-
Ingrediënten dressing50 mlazijn (blank)
-
150 mlolijfolie
-
1 tlmosterd
-
1 tlhoning
-
•zout en peper
-
1klein glazen potje
-
Ingrediënten sandwich pastrami6plakken grove bruin brood (van de bakker)
-
12plakken pastrami
-
2grote augurken
-
2litlle gem sla
-
Ingrediënten mosterd creme100 mlcrème-fraîche
-
1 elmosterd
-
Ingrediënten paprika salsa1pot gepofte paprika
-
2augurken
-
•½ citroen
-
1 elhoning
-
1 elgrove mosterd
-
Aardbei potjes1doosje Hollandse aardbeien
-
4plakjes cake
-
200 gmascarpone
-
1vanillestokje
-
2 elsuiker
-
•½ citroen
-
•1 el crème-fraiche
-
1reep pure chocolade
-
4glazen potjes
-
We beginnen met een lekkere smoothie:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix glad.
Giet over in een fles met dop en bewaar zolang in de koelkast. -
Om de dressing te maken: giet alle ingrediënten voor de dressing in een potje met deksel.
-
Schud goed door voor gebruik.
-
Giet het over de salade heen.
-
Voor de mosterdcrème, heel simpel: mix de crème-fraîche met de mosterd en breng op smaak met zout en peper.
-
Paprika salsa maken: Snij de paprika en augurk in super fijne blokjes.
-
Meng de honing, mosterd en een beetje citroensap en breng op smaak met zout en peper.
-
Opbouwen sandwich: smeer de boterhammen in met de mosterd crème.
-
Leg hier sla op en de pastrami.
-
Snij de augurk in dunne plakjes en leg deze hier bovenop.
-
Klein beetje salsa erop en leg de boterhamen op elkaar.
-
Herhaal dit zodat je in totaal drie lagen brood hebt.
-
Snij schuin doormidden.
-
De aardbei-lekkernij in potjes: meng de mascarpone met de crème-fraîche.
-
Snij het vanillestokje open en voeg de merg toe.
-
Roer door met de suiker en een beetje citroensap.
-
Leg de plak cake onderin het potje.
-
Spuit daar de mascarpone vulling op.
-
Haal de kroontjes van de aardbeien en snij ze door de helft.
-
Leg ze op de mascarpone.
-
Neem nu een rasp en rasp de reep chocolade.
-
Doe wat choco-rasp op de aardbeien.
-
Deksel erop en klaar.
- Eet smakelijk!