Pilav met kabeljauw

chef-kok
Ramon Brugman
Pilav (40)
8 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
82 personen

Chef-kok Ramon Brugman maakt een lekker gerecht dat gegeten wordt in onder andere het Midden-Oosten: pilav. Deze versie is met kabeljauw, kerrie, gember, verse kokosnoot en veel groente.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • 150 g
    rijst
  • 250 g
    kabeljauwfilet
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    ui
  • 2
    tomaten
  • 100 g
    boontjes
  • 100 g
    bleekselderij
  • 100 g
    winterpeen
  • 100 g
    doperwten
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • 2 cm
    verse gember
  • 1
    verse kokosnoot
  • 100 g
    amandelen
  • 300 ml
    groentebouillon
  • 1
    bos koriander
  • olie
  • zout
  • peper
  1. 1

    Neem een grote platte pan. 

  2. 2

    Snijd knoflook en ui fijn en fruit deze aan in een eetlepel olie in de pan. 

  3. 3

    Snij de boontjes en tomaten fijn en voeg toe samen met de fijn gesneden bleekselderij en wortel. 

  4. 4

    Voeg de kerrie poeder toe en fruit even mee aan. 

  5. 5

    Rasp de gember en kokosnoot en voeg toe. 

  6. 6

    Voeg ook de kokosmelk en de groentebouillon toe.

  7. 7

    Verdeel de rijst over de pan en snij de kabeljauw in stukken. 

  8. 8

    Zet de stukken kabeljauw tussen de rijst. 

  9. 9

    Dek de pan af en laat het zo 15 minuten zachtjes gaar koken. 

  10. 10

    Haal de folie van de pan en proef of de rijst gaar is. 

  11. 11

    Snij de koriander fijn. 

  12. 12

    Rooster de amandelen en hak in grove stukken.

  13. 13

    Haal de pan van het vuur en strooi er de amandelen en de verse koriander over heen. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!