Recept: Pilav met kabeljauw

25 februari 2019
Waardeer: 
(Totaal: 55 stemmen)
Stilstaand beeld van Pilav met kabeljauw

Chef-kok Ramon Brugman maakt een lekker gerecht dat gegeten wordt in onder andere het Midden-Oosten: pilav. Deze versie is met kabeljauw, kerrie, gember, verse kokosnoot en veel groente.

Ingrediënten voor Pilav met kabeljauw

  • 150 g rijst
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 100 g boontjes
  • 100 g bleekselderij
  • 100 g winterpeen
  • 100 g doperwten
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 cm verse gember
  • 1 verse kokosnoot
  • 100 g amandelen
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 bos koriander
  • Olie
  • Zout
  • Peper

Aan de slag

  1. 1

    Neem een grote platte pan. 

  2. 2

    Snijd knoflook en ui fijn en fruit deze aan in een eetlepel olie in de pan. 

  3. 3

    Snij de boontjes en tomaten fijn en voeg toe samen met de fijn gesneden bleekselderij en wortel. 

  4. 4

    Voeg de kerrie poeder toe en fruit even mee aan. 

  5. 5

    Rasp de gember en kokosnoot en voeg toe. 

  6. 6

    Voeg ook de kokosmelk en de groentebouillon toe.

  7. 7

    Verdeel de rijst over de pan en snij de kabeljauw in stukken. 

  8. 8

    Zet de stukken kabeljauw tussen de rijst. 

  9. 9

    Dek de pan af en laat het zo 15 minuten zachtjes gaar koken. 

  10. 10

    Haal de folie van de pan en proef of de rijst gaar is. 

  11. 11

    Snij de koriander fijn. 

  12. 12

    Rooster de amandelen en hak in grove stukken.

  13. 13

    Haal de pan van het vuur en strooi er de amandelen en de verse koriander over heen. 

Eet smakelijk!