Pizza alla Siciliana

Chef-kok Ramon Brugman vindt koken in de buitenkeuken heerlijk. Hij maakt er zijn versie van de Siciliaanse pizza. Hij maakt zelf het pizzadeeg en gebruikt voor de topping o.a. zoete minitomaten en heerlijke mozzarella. Alsof je nog in Italië op vakantie bent.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 250 g
    bloem
  • 150 ml
    lauw water
  • 7 g
    verse gist
  • 7 g
    zout
  • 1 el
    olijfolie
  • Vulling
    300 g
    zoete mini tomaatjes
  • 2
    bollen mozzarella
  • 1
    flink stuk Parmezaanse kaas
  • 1
    bos oregano
  • 100 g
    rucola
  1. Maak eerst het deeg voor de pizza. Meng de bloem met het gist en het water. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed dit tien minuten tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt dertig minuten rijzen op een warme plek.

  2. Haal het deeg uit de kom, duw het plat en verdeel het in vier stukken.

  3. Laat de vier stukken even rusten en rol het deeg uit tot een dunne plak. Welke vorm deze plakken hebben is niet belangrijk.

  4. Verwarm de oven voor op 250 graden.

  5. Snijd de tomaatjes door de helft en leg deze op het deeg. Brokkel de mozzarella eroverheen.

  6. Hak de oregano fijn en strooi het over de pizza. 

  7. Rasp wat verse Parmezaanse kaas over de pizza en schuif de pizza in de oven. Bak ze ongeveer zes tot acht minuten tot het deeg lekker knapperig is.

  8. Als de pizza uit de oven komt bestrooi je deze met wat verse rucola.

  9. Geniet van je pizza!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.