Recept: Pizza alla Siciliana

10 september 2018
Waardeer: 
(Totaal: 17 stemmen)
Stilstaand beeld van Pizza alla Siciliana

Chef-kok Ramon Brugman vindt koken in de buitenkeuken heerlijk. Hij maakt er zijn versie van de Siciliaanse pizza. Hij maakt zelf het pizzadeeg en gebruikt voor de topping onder meer zoete minitomaten en heerlijke mozzarella. Alsof je nog in Italië op vakantie bent.

4 personen

Ingrediënten voor Pizza alla Siciliana

Pizzadeeg

  • 250 g Italiaanse bloem
  • 150 ml lauw warm water
  • 7 g verse gist
  • 7 g zout
  • 1 el olijfolie

Vulling

  • 300 g super zoete mini tomaatjes
  • 2 bollen goede kwaliteit mozzarella
  • 1 flink stuk Parmezaanse kaas
  • 1 bos oregano
  • 100 g rucola

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving

Aan de slag

  1. 1

    Maak eerst het deeg voor de pizza. Meng het gist met het lauwwarme water. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed dit 10 minuten tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt 30 minuten rijzen op een warm plekje.

  2. 2

    Haal het deeg uit de kom, duw het plat en verdeel het in 4 stukken.

  3. 3

    Laat de 4 stukken even rusten en rol het deeg uit tot een dunne plak. Of de stukken rond of rechthoekig zijn is echt niet belangrijk.

  4. 4

    Zet de oven aan op 250 graden.

  5. 5

    Snij de tomaatjes door de helft en leg deze op het deeg. Brokkel daar de mozzarella er ook overheen.

  6. 6

    Hak de oregano fijn en strooi dit over de pizza. 

  7. 7

    Rasp nu wat verse Parmezaanse kaas over de pizza en schuif de pizza in de oven. Bak ze ongeveer 6 tot 8 minuten tot het deeg lekker knapperig is.

  8. 8

    Als de pizza uit de oven komt bestrooi je deze met wat verse rucola.

Eet smakelijk!