Radijsjesstamppot met gevulde paprika

Radijsjesstamppot met gevulde paprika (136)
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
52 personen

Chef-kok Sharon de Miranda vindt het weer de tijd voor stamppot. Dit keer maakt ze een stamppot 'anders dan anders': met aardappels én met radijsjes. En daarnaast maakt ze er paprika's bij die ze vult met o.a. zoute nootjes, gorgonzola en buffelmozzarella. Dit alles staat snel op tafel, ook wel weer fijn.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1 kg
    kruimige aardappels
  • 3
    bosjes radijs met loof
  • 150 g
    crème fraîche
  • 100 g
    diverse zoute nootjes
  • 1
    bosje bieslook
  • 4
    rode paprika's
  • 100 g
    gorgonzola
  • 100 g
    rucola
  • 1
    bosje basilicum
  • 2
    bollen buffelmozzarella
  • 2
    tomaten
  • 1
    rode ui
  • roomboter
  • olijfolie
  • peper
  1. 1

    Schil en was de aardappels goed. Snij vervolgens de aardappels in kleine stukjes en kook ze gaar met een snufje zout.
     

  2. 2

    Was de radijsjes goed en snijd deze in plakje. LET OP: Gooi het loof niet weg. Dit gaat als laatste ook door de puree.

  3. 3

    Neem een koekenpan en verhit hierin een klein klontje roomboter. Smoor op laag vuur de radijsjes in ongeveer 4 minuten beetgaar.

  4. 4

    Als de aardappels gaar zijn giet je deze af en stamp je ze fijn. Roer er met een spatel de crème fraîche doorheen samen met de gesmoorde radijsjes en de nootjes.

  5. 5

    Smoor het loof van de radijsjes in wat roomboter en roer ook dit door de stamppot. Maak de stamppot nog een beetje op smaak met wat peper en fijn gesneden bieslook.

  6. 6

    Verhit de oven voor op 175 graden.

  7. 7

    Snij de paprika’s in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en plaats de paprika’s op een oven schaal. Besprenkel ze met wat olijfolie en bak ze 5 min in de voorverwarmde oven.

  8. 8

    Snij de rode ui in halve maantjes. Verwijder de zaadlijst van de tomaten en snij de tomaat in blokjes. Fruit de uit en de blokjes tomaat ongeveer 2 minuutjes in een koekenpan met een scheutje olijfolie. 

  9. 9

    Voeg de gorgonzola er aan toe. Als de kaas gesmolten is haal je de pan van het vuur af.

  10. 10

    Haal de paprika’s uit de oven en snij de bollen mozzarella door de midden. Vul de paprika’s met een klein beetje rucola en basilicum en leg een halve bol mozzarella in de paprika. Schenk als laatste wat van de gorgonzola saus over de paprika. 

  11. 11

    Herhaal dit met alle paprika’s en bak het dan nog 10 min af in de oven op 175 graden. 

     

  12. 12

    Als de paprika’s klaar zijn garneer je deze met wat verse basilicum. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!