Recept: Quiche lorraine

18 april 2018
Waardeer: 
(Totaal: 36 stemmen)
Stilstaand beeld van Quiche lorraine

Wie kent 'm niet? De klassieke, Franse hartige taart met romige kaas en spek: de quiche lorraine. Ramon laat je zien hoe je de bodem maakt én hij maakt er een bijpassend Frans gerechtje naast. Voor de Franse cuisine hoef je dus niet naar een duur restaurant.

4 personen

Ingrediënten voor Quiche lorraine

Ingrediënten 

Ingrediënten deeg

  • 375 g bloem
  • 185 g koude boter
  • 4 el water
  • Snufje zout

Ingrediënten vulling

  • 200 g spekblokjes
  • 2 stuks ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g geraspte kaas
  • 200 g champignons
  • 200 ml room
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 bos peterselie
  • 1/2 bos tijm
  • 5 stuks eieren

 

 *De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving

Ingrediënten Franse bonen salade

  • 300 g haricots verts
  • 1 ui
  • 1 bosje kervel
  • 1 el kappertjes

Ingrediënten dressing

  • 50 ml azijn
  • 150 ml olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • Zout en peper

 

 

Aan de slag

  1. 1

    Doe de bloem, de boter, het water en het zout in de keukenmachine met de deeghaak en laat het rustig draaien tot het 1 bal vormt. 

  2. 2

    Kneed dan nog even met de hand door en leg het in plastic folie,. Zo droogt het niet uit. 

  3. 3

    Laat het deeg een halfuur opstijven. 

  4. 4

    Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm met het deeg.

  5. 5

    Voor de vulling snij je de ui en knoflook en bak je deze samen met de spekblokjes. Snij ondertussen de champignons en bak deze mee. 

  6. 6

    Maak van de tijm een bosje met behulp van een touwtje en voeg deze ook toe. 

  7. 7

    Tik de eieren in een kom. Voeg er de room en crème-fraîche aan toe. Breng op smaak met zout en peper. 

  8. 8

    Snij de peterselie fijn. 

  9. 9

    Doe nu de vulling in de taartvorm. Bestrooi met de geraspte kaas en peterselie. 

  10. 10

    Giet er de room- en ei-massa in. 

  11. 11

    Bak de taart op 180 graden ongeveer 40 minuten.

  12. 12

    Ga nu verder met de salade. Blancheer de bonen in ruim kokend water. 

  13. 13

    Snij de ui superfijn. 

  14. 14

    Hak de kappertjes en de kervel.

  15. 15

    Om de dressing te maken, doe je alles, behalve de olie, in een kom. 

  16. 16

    Voeg de olie toe terwijl je alles door elkaar roert.

  17. 17

    Voeg de dressing bij de salade en meng alles goed door elkaar. 

  18. 18

    Proef of het nog zout of peper nodig heeft.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter