Quiche met een bodem van zoete aardappel en kipsalade
Chef-kok Sharon de Miranda tovert een quiche op tafel met een verrassende zoete aardappelbodem, en serveert ’m met een frisse kipsalade.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de quiche:2grote zoete aardappels
-
100 grgerapte kaas
-
1prei
-
250 grchampignons
-
200 mlslagroom
-
5eieren
-
2 tlItaliaanse kruiden
-
•zout en peper
-
•olie
-
Voor de kipsalade:2kipfilets
-
2aardappelen
-
3 stengelsbleekselderij
-
1komkommer
-
100 grwalnoten
-
2 elrozijnen
-
1 elkerriepoeder
-
3 elmayonaise
-
1 bosjelente ui
-
bosjeplatte peterselie
-
•bieslook
-
•zout en peper
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Vet de springvorm in met wat olijfolie en bedek de bodem en zijkanten met de plakjes zoete aardappel.
-
Besprenkel de zoete aardappel met wat zout en bak de bodem 10 minuten af in de voorverwarmde oven op 200 graden. Was de prei en snijd deze in ringen. Snijd de champignons in plakjes.
-
Bak de champignons en prei met een scheutje olie ongeveer 5 minuten. Klop de eieren los en meng de room erdoor. Breng het op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Verdeel daarna het champignon-preimengsel over de zoete aardappelbodem.
-
Giet het eiermengsel over de quiche en strooi de geraspte kaas erover. Bak de quiche in het midden van de oven in 20-30 minuten gaar, totdat de bovenkant stevig is en licht begint te kleuren.
-
Voor de kipsalade: Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Spoel de aardappels schoon en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. Kook de kipfilets in ongeveer 10 minuten gaar. Laat de kip afkoelen en trek deze met twee vorken uit elkaar.
-
Snijd de bleekselderij en komkommer in blokjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Voeg de kip, aardappelen en wat rozijnen toe. Hak de walnoten en peterselie fijn en meng dit in een ruime kom met de mayonaise en kerriepoeder goed door elkaar. Breng het op smaak met wat peper en zout. Maak de salade af met een beetje bieslook.
- Geniet van je quiche met kipsalade!