Ravioli met gehaktsaus

chef-kok
Ramon Brugman
Ravioli met gehaktsaus (60)
8 min
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
33 personen

Chef-kok Ramon Brugman maakt een pastagerecht. Dit keer een ravioli. En als je dat allemaal vanaf de basis zelf maakt, is het misschien niet heel snel klaar, maar het goede nieuws is dat je het heel goed kan invriezen. Lekker met een vulling van gehakt, verse kruiden, zoete tomatensaus en geraspte parmezaan. En voor de kleur maakt Ramon het af met een beetje basilicum.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • Ingrediënten pastadeeg
    125 g
    pastabloem
  • 125 g
    patentbloem
  • 160 ml
    eidooier (8 stuks)
  • beetje olijfolie
  • Vulling
    2
    tenen knoflook
  • 1
    ui
  • 200 g
    rundergehakt
  • 6
    takken tijm
  • 1/2
    blikje tomatenpuree
  • 1/2
    bos basilicum
  • 1 el
    Mascarpone
  • zout
  • peper
  • Ingrediënten saus
    1
    ui
  • 3
    tenen knoflook
  • 5
    tomaten
  • 1/2
    blikje tomatenpuree
  • 1/2
    bos basilicum
  • 1/2
    citroen
  • 1 el
    honing
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  1. 1

    Voor de pastadeeg: maak van de twee soortenbloem een hoopje op het aanrecht. Maak een kuiltje in het midden van de berg. 

  2. 2

    Leg de eidooiers in het kuiltje samen met de olijfolie. Roer de eieren door met de hand en neem steeds een beetje bloem mee. 

  3. 3

    Blijf roeren en kneden tot er een stevig deeg ontstaat. Pak het in met folie en laat goed rusten. Het liefst minstens een halve dag. 

  4. 4

    Voor de vulling van de ravioli snij je de ui en de knoflook en dit fruit je kort aan in een scheutje olijfolie. 

  5. 5

    Voeg de gehakt, tijm en de tomatenpuree toe. Bak deze goed aan. Breng op smaak met zout en peper.

  6. 6

    Laat de koeling goed afkoelen. Het moet helemaal koud zijn voordat je de pasta hiermee gaat vullen.

  7. 7

    Als de vulling is afgekoeld snij je de basilicum en roer dit samen met de Mascarpone door de vulling.

  8. 8

    Rol de pasta deeg dun met een pastamachine. Maak ongeveer twee even grote stukken. 

  9. 9

    Geef de vorm aan van de ravioli en leg er een hoopje vulling in het midden. Strijk met een beetje eidooier de pasta-plak in.

  10. 10

    Leg er nu voorzichtig een plak pastadeeg overheen. Duw goed aan en steek de ravioli uit. Duw het lucht eruit en zorg dat de plakjes goed plakken.

  11. 11

    Ga ondertussen verder met de saus. Snij de ui, knoflook en tomaten. 

  12. 12

    Fruit de ui en knoflook aan in een scheutje olijfolie.Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en kook tot een saus.

  13. 13

    Snij de basilicum en voeg deze op het laatst toe samen met het citroensap en de honing. Breng op smaak met zout en peper.

  14. 14

    Kook de ravioli 2 á 3 minuten in een pan ruim kokend water met een beetje zout erin. Schud ze daarna voorzichtig door de tomatensaus.

  15. 15

    Rasp er verse Parmezaan overheen. Maak af met wat basilicum.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!