Recept walnotenolie

Molenaar Ad van Lamoen is één van de molenaars van de historische watervluchtmolen in Heeswijk-Dinther. Hij maakt walnotenolie; alles wordt op de ouderwetse manier gedaan. Ad vindt het heerlijk om ambachtelijk bezig te zijn en daarnaast houdt hij het cultureel erfgoed in stand. Josien Barten geeft een speciale tour aan Alain, die uiteraard haar en molenaar Ad trakteert op iets culinairs mét verse walnotenolie.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    eetlepel Aardappelpuree (halve aardappel per el)
  • klontje roomboter
  • scheut melk
  • 100 g
    verschillende paddenstoelen
  • walnotenolie
  • Crème fraîche
  • 5
    kleine uitjes
  • sap van een citroen
  • wat sla van een krop
  • peper en zout
  1. Maak de aardappelpuree. Kook hiervoor de aardappels totdat ze goed gaar zin. Stamp het met de roomboter en melk tot een puree. 

  2. Roer de puree door met de garde en voeg langzaam wat walnotenolie toe. En op het laatst nog een eetlepel crème fraîche.

  3. Snij de paddenstoelen in plakken (niet te klein). En bak deze in een pan samen met de kleine uitjes. (Bewaar 1 paddenstoel)

  4. Meng de sap van een citroen met een scheut walnotenolie en mix de sla hier doorheen. 

  5. Voor de opmaak doe je een eetlepel aardappelpuree op het bord. Verdeel de paddenstoelen hier omheen en verdeel de uitjes. Leg wat blaadjes sla er over en nog wat rauwe paddenstoelen. 

  6. Maak het af met wat peper en zout naar smaak. 

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.