Roastbeef met mostercrème

chef-kok
Ramon Brugman
Roastbeef met mosterdcreme
10 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
290 personen
Over een paar dagen is het Pasen en dat is een goed moment om eens een mooi gerecht op tafel te zetten voor een paasbrunch/lunch of diner. Chef-kok Ramon gaat iets maken waar je zeker indruk mee maakt: roastbeef met mosterdcrème, Parmezaanse koekjes, gepofte tomaat en een rucolasalade met macadamianoten.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 500 g
    kalfsrosbief
  • 2
    takken rozemarijn
  • 1
    bosje tijm
  • 2
    tenen knoflook
  • 2 el
    crème fraîche
  • 2 el
    roomkaas
  • 0,5
    citroen
  • 1 el
    grove mosterd
  • 2
    takken cherrytomaten
  • 1
    bosje mini groene asperges
  • 1
    zak rucola
  • 100 g
    macadamianoten
  • 1
    blok Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout en peper
  1. 1

    Braad de rosbief aan in een laagje olie. Voeg halverwege 2 takken rozemarijn, 2 takjes tijm en 2 tenen knoflook toe. Zet de rosbief in de oven en als de kerntemperatuur 49 is moet hij eruit. Laat het vlees goed afkoelen tot lauwwarm.

  2. 2

    Rasp voor de Parmezaanse koekjes de kaas en zet een koekenpan op het vuur met een anti-aanbak laag. Maak hier kleine rondjes in met de geraspte kaas. Bak tot het smelt en de koekjes lichtbruin kleuren. Draai ze vervolgens om en bak ze ook aan de andere kant lichtbruin. Laat de koekjes goed afkoelen.

  3. 3

    Voor de mosterdcréme meng je 2 eetlepels crème fraîche met 2 eetlepels roomkaas, sap van een ½ citroen, 1 eetlepels mosterd en maak het op smaak met een beetje peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg daarna de takjes tomaten en de asperges op een bakplaat en besprenkel het met olijfolie en zout en peper. Strooi er wat blaadjes tijm bovenop en pof ze ongeveer 5 a 8 minuten in de oven.

  5. 5

    Rooster de macadamianoten in een pan en snij ze daarna iets kleiner. Doe de rucola in een kom en maak het een beetje aan met wat olijfolie. Doe de macadamianoten bij de salade.

  6. 6

    Snij met een scherp mes plakken van de rosbief, leg deze op een bord en breng het op smaak met zout en peper. Verdeel de rest van de ingrediënten hierover.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!