Romige aardappelsoep met gefrituurde flowersprouts
Heb je al eens flowersprouts gegeten? Het is een kruising tussen boerenkool en spruitjes, ze zijn wat zoeter dan een spruitjes en wat zachter van structuur dan boerenkool. Chef-kok Geneal weet hier wel raad mee en maakt een romige aardappelsoep met kerrie en gefrituurde flowersprouts.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
800 graardappelen
-
1,4 lmelk
-
1 elkerrie madras
-
30 grboter
-
1sjalot
-
2 tenenknoflook
-
200 grflowersprouts of boerenkoolspruitjes
-
1rode ui
-
1sjalot
-
1 tlknoflookpuree
-
1 tlgemberpuree
-
50 mlsojasaus
-
1citroen
-
1 tlgerookte paprikapoeder
-
50 mlolijfolie
-
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Pel de sjalot en snijd het in fijne reepjes. Pel de knoflook en hak dit fijn.
-
Verhit een hoge pan op middelhoog vuur en smelt de boter met wat olie. Voeg de sjalot en knoflook toe en laat dit zachtjes bakken.
-
Voeg de dunne plakken aardappel toe en laat dit zachtjes bakken. Voeg de kerriepoeder en de melk toe en laat dit gaar pruttelen.
-
Pureer de soep fijn met een staafmixer of in een blender en breng het op smaak met zout en peper.
-
Ga verder met de dressing. Meng de sojasaus met het sap van 1 citroen, gemberpuree, knoflookpuree en voeg dan de olijfolie druppelsgewijs toe. Snipper de rode ui en voeg dit toe aan de sojadressing.
-
Snijd een klein stukje van het steeltje van de flouwersprouts. Frituur de flowersprouts en laat het uitlekken in een bakje met keukenpapier, voeg de gerookte paprikapoeder eraan toe en haal het papier er dan uit.
-
Voeg de sojadressing toe en meng alles goed door elkaar.
-
Schep de soep in de borden en verdeel de flowersprouts over de borden.
- Geniet van je aardappelsoep met flowersprouts!