Salade met palmkool, boerenkoolspruiten, pancetta en taleggio
Chef-kok Ramon Brugman maakt een winterse salade met palmkool, boerenkoolspruiten, pancetta en taleggio.
Recept
Ingrediënten
-
1 handjeboerenkoolspruiten
-
Voor de hummus1 blikjekikkererwten met vocht (400 g)
-
4 eltahin (sesampasta)
-
1citroen, geperst
-
1teen knoflook, grof gehakt
-
•zout en peper
-
Voor de palmkool100 grpancetta, fijn gehakt
-
1rode ui, gesnipperd
-
1teen knoflook, fijn gehakt
-
5 bladerenpalmkool
-
1citroen
-
Voor de opmaak150 grtaleggio kaas
-
•geroosterde hazelnoten, grof gehakt
-
1witlof
-
•bladeren venkelloof
-
Doe de kikkererwten samen met het vocht in de blender. Voeg de tahin, het sap van de citroen en de knoflook toe.
-
Draai met de blender tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Het lijkt nu nog wat slap maar na 10 minuten is de hummus al goed stevig.
-
Breng een pan met gezouten water aan de kook. Maak de boerenkoolspruiten indien nodig schoon door de harde onderkant te verwijderen. Kook de spruiten in 6 minuten net aan gaar. Snijd doormidden.
-
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de pancetta, ui en knoflook (zonder olie of boter) een paar minuten.
-
Snijd de palmkool fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en citroensap.
-
Maak het gerecht op. Smeer de hummus uit over een schaal of plat bord. Verdeel hier de boerenkoolspruiten en palmkoolmengsel over.
-
Snijd de taleggio in blokjes en verdeel samen met de hazelnoten over de salade. Scheur de bladeren van de witlof en steek tussen de salade. Maak af met venkelloof.
- Eet smakelijk!