
Romige pasta met mosselen en oesters
Culinair-expert Alain Caron kookt met vruchten van de zee. Hij maakt een rijkgevulde romige pasta met mosselen, oesters en heerlijke groenten.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 grpasta naar keuze
-
1 kgmosselen
-
12oesters
-
1sjalot
-
1prei
-
1courgette
-
•aantal blaadjes salie
-
3stengels bleekselderij
-
4 dlroom
-
•sap van halve citroen
-
1 tlkurkuma
-
1 tlcurrypoeder
-
Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking. Spoel het af en zet apart.
-
Verhit een koekenpan en voeg de mosselen met een wat water toe. Kook de mosselen tot ze opengaan met de deksel op de pan. Laat de mosselen iets afkoelen voordat je de mosselen uit hun schelpen kan plukken.
-
Snipper de sjalot. Verhit in de koekenpan met een scheut olijfolie en bak de sjalot glazig.
-
Snijd ondertussen de prei fijn en de courgette in kleine blokjes. Doe dit bij de sjalot in de pan en bak enkele minuten mee tot de groenten zacht zijn. Voeg de mosselen (zonder de schelpen) toe.
-
Snijd de salie grof en de bleekselderij fijn en voeg deze samen met de kurkuma toe aan de pan. Breng op smaak met peper.
-
Doe in een steelpan de room, citroensap en currypoeder. Laat het inkoken tot ongeveer de helft nog over is.
-
Open de oesters met een oestermes, giet het oestervocht af en haal de oesters uit hun schelpen.
-
Voeg de oesters (zonder schelpen) toe aan de room en verwarm 1 minuut. Voeg de gekookte pasta en gebakken groenten met mosselen toe en verhit tot alles warm is en serveren maar!
- Eet smakelijk!
