Recept: Roodbaarsfilet met voorjaarsgroenten

2 mei 2018
Waardeer: 
(Totaal: 42 stemmen)
Stilstaand beeld van Roodbaarsfilet met voorjaarsgroenten

Chef-kok Ramon gaat op de lentetour met een Italiaanse tomatencompôte en pasta met voorjaarsgroenten, waaronder asperges, courgette en paprika. Daarnaast laat hij zien hoe je roodbaarsfilet goed kan fileren en bakken!

4 personen

Ingrediënten voor Roodbaarsfilet met voorjaarsgroenten

 

Ingrediënten

  • 600 g roodbaarsfilet
  • olijfolie
  • zout/peper

 

Voor de tomatencompote

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 3 st tomaten
  • 1 bos basilicum
  • 100 g pijnboompitten
  • 1 el balsamico azijn

 

 

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving

 

 

Voor de pasta

  • 320 g verse pasta
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bos basilicum
  • olijfolie
  • zout en peper

Voor de zomerse groenten

  • 1 bos groene asperges
  • 6 mini-courgettes
  • 6 mini-paprika’s
  • 1 tros mini-tomaatjes in verschillende kleuren
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bos tijm
  • 1 bos oregano
  • 1 el balsamico azijn

 

 

 

 

 

Aan de slag

  1. 1

    Snij de ui en knoflook fijn. 

  2. 2

    Verhit een flinke scheut olijfolie in een pannetje en braad de ui en knoflook aan.

  3. 3

    Haal het pannetje van het vuur.

  4. 4

    Haal de zaadlijsten uit de tomaat en snij deze in kleine blokjes.

  5. 5

    Snij de basilicum in dunne reepjes.

  6. 6

    Voeg nu alles bij de ui.

  7. 7

    Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  8. 8

    Serveer lauwwarm.

  9. 9

    Kook vervolgens de pasta en giet deze af.

  10. 10

    Snij de ui en knoflook fijn en bak in een beetje olijfolie. 

  11. 11

    Meng de pasta erdoor, samen met de fijn gesneden basilicum.

  12. 12

    Breng op smaak met zout en peper.

  13. 13

    Snij de kontjes van de asperge af.

  14. 14

    Snij de courgette doormidden.

  15. 15

    Snij de ui en knoflook.

  16. 16

    Pak een grote koekenpan en giet daar een flinke scheut olijfolie in.

  17. 17

    Bak de ui en knoflook en voeg gelijk de courgette en de paprika toe.

  18. 18

    Bak dit lekker aan.

  19. 19

    Voeg de asperge en de tomaatjes toe.

  20. 20

    Snij de kruiden en voeg deze toe, samen met zout en peper en als laatste wat balsamico azijn.

Eet smakelijk!