4 minuten

Runderrib met gebakken aardappelen, salade en dragonmayonaise

Culinair expert Alain Caron gaat aan de slag met het vlees van de bizons. Hij maakt een heerlijke steak, met aardappeltjes en sla.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 2 grote
    runderriblappen zonder rib van 400 g per stuk
  • 1 kg
    kleine aardappelen met schil (voorgekookt)
  • 2
    laurierblaadjes
  • 8 takjes
    tijm
  • 4 grote
    sjalotten
  • 2 tenen
    knoflook
  • 50 g
    verse dragon blaadjes
  • 6 el
    mayonaise
  • 2 el
    mosterd
  • 120 g
    boter
  • 2
    harten van kropsla
  • 2 el
    balsamicoazijn
  • 5 el
    extra vierge olijfolie
  • zout en peper
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen, haal het dus ruim voor het koken uit de koelkast. Begin ondertussen met het bakken van de aardappelen. Snijd ze in 2 stukken en bak in een koekenpan goudbruin met olijfolie, zout en peper. 

  2. Als ze gaar zijn, leg je ze op een schaal met twee klontjes boter en doe je ze 10 minuten in de oven op 120 graden. Haal ze er uit en leg ze op een schaal.

  3. Maak dezelfde koekenpan goed heet op het vuur en doe er wat olie in. Bak het vlees met wat zout en peper, circa 8 minuten aan beide kanten. Pel de sjalotjes en snijd doormidden. Voeg de boter, laurier, knoflook en sjalotjes toe. 

  4. Doe de tijm erbij en schep het vet tijdens het bakken over het vlees met een lepel, gedurende 5 minuten. Doe het vlees, met pan en al, nog ongeveer 12 minuten in de oven en laat het vlees vervolgens rusten.

  5. Meng de mayonaise en de mosterd samen met de fijn gesneden dragon en peper. Snijd de gewassen sla doormidden en besprenkel wat olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak zout en peper. Laat dit 5 minuten trekken.

  6. Verwarm de borden in de oven eventjes zodat ze niet koud zijn. Snijd het vlees in stukken van 3 cm en verdeel ze over de warme borden. Leg de sjalotjes, aardappelen, de tijm en knoflook ook op de borden. Leg de sla naast het vlees en serveer er een goede lepel dragonmayonaise bij. 

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.