7 minuten

Sukade stoofpotje met gefrituurde aardappelen

Onze chef Sharon de Miranda maakt een smaakvolle sukadestoof. Hierbij serveert ze groenten die ze over heeft van de dag er voor. Lekker en goed voor de portemonnee!
Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 g
    in schil gekookte aardappelen
  • 400 g
    gemengde, gekookte groenten
  • 1
    limoen
  • 3 el
    olijfolie extra vierge
  • balsamico
  • 1/2 el
    honing
  • peper en zout
  • Voor het sukade stoofpotje
    500 g
    sukadelappen
  • 2
    uien
  • 1 teen
    knoflook
  • 100 g
    roomboter
  • 3
    laurierblaadjes
  • 4
    kruidnagels
  • 1 tl
    nootmuskaat
  • 1 dl
    bruin bier
  • 100 g
    ontbijtkoek
  • 2
    bouillonblokjes
  1. Begin met het maken van het sukade stoofpotje. Snipper de uien en hak de tenen knoflook. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1 cm. Neem een braadpan en smelt hierin de roomboter. Zodra het begint te bruisen, braad je het vlees rondom goudbruin.

  2. Voeg de uien en knoflook toe en bak dit 1 min mee. Doe de specerijen in de pan. Blus het af met het bruine bier en voeg de bouillonblokjes toe. Plaats de deksel op de pan en kook het voor minimaal 3 uur. Tussendoor even omroeren en eventueel wat water toevoegen.

  3. Maak een dressing van de balsamico, de honing, olijfolie en het sap van de limoen en een beetje peper en zout. Meng de dressing door de gekookte groenten. Heb je nog verse kruiden of pijnboompitten liggen? Deze passen goed bij de groenten.

  4. Ga ondertussen verder met de aardappelen en groenten. Verhit de frituurpan op 180 graden. Snijd de gekookte aardappelen in partjes en frituur deze goudbruin en krokant in ongeveer 5 min. Breng de aardappeltjes op smaak met wat zout.

  5. Na 3 uur sudderen verwijder je de deksel van de pan met de stoofpot. Voeg nog wat water toe en verkruimel de ontbijtkoek erbij en laat het zonder deksel even inkoken tot gewenste jus dikte. Schep de groenten in het midden van een diep bord. Leg daar de aardappels en het vlees bovenop. 

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda