Sabich met gebakken aubergine

chef-kok
Ramon Brugman
eten 156
7 min
Gerecht
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
50 personen
Ramon gaat een sabich maken met aubergine en technina. Het is een soort pitabroodje dat enorm populair is in Tel Aviv. Ramon vult de sabich met aubergine en techina, dat is een saus met sesamzaad als basis. In het Midden-Oosten wordt het vaak gebruikt bovenop een falafel of als bijgerecht.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
8
  • Sabich
    330 g
    bloem
  • 200 ml
    lauw warm water
  • 6 g
    gedroogde gist
  • 1,5 el
    olijfolie
  • zout
  • Vulling
    3
    aubergines
  • 1,5 el
    za'atar
  • 4
    gekookte eieren
  • ½ komkommer
  • 2
    tomaten
  • 6
    takjes peterselie
  • Techina
    2
    tenen knoflook
  • 2
    citroenen
  • 150 ml
    water
  • 150 ml
    tahin
  • 1 tl
    cayennepeper
  • 1 tl
    zout
  1. 1

    We beginnen met de Sabich. Meng hiervoor alle ingrediënten en kneed 7 minuten in de machine tot een glad deeg.

  2. 2

    Maak er een bol van en smeer de bovenkant in met een beetje olijfolie. Dek de kom af en laat deze op een warme plaats een uur rijzen.

  3. 3

    Verdeel het deeg in 8 stukken en maak en bolletjes van. Rol deze uit tot platte schijfjes en laat ze 10 minuten op een bakplaat rijzen.

  4. 4

    Bak ze af in een oven van 230 graden ongeveer 5 a 7 minuten. De broodjes zullen helemaal opzwellen en daarna weer inzakken.

  5. 5

    Snij de aubergine in plakjes en bestrooi dit met een beetje zout en laat dit 20 minuten staan. Dep de aubergine droog en bak deze nu in een laag olijfolie bruin in een koekenpan. Haal ze uit de olie en leg ze op keukenpapier. Bestrooi ze met zout, peper en za’atar. 

  6. 6

    Snij de komkommer, tomaat en peterselie en meng dit met een beetje olijfolie, zout en peper.

  7. 7

    Voor de techina snij je de knoflook fijn en knijp de citroen uit. Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit met een staafmixer tot een gladde pasta.

  8. 8

    Voor de opmaak snij je 1/4 van het broodje de bovenkant af. Smeer aan de binnenkant de techina. Doe er vervolgens een paar plakjes van de aubergine in, dan wat plakjes gekookte ei, wat salade en dan weer wat techina. Herhaal dit tot het broodje vol zit en eindig met een beetje techina en verse peterselie.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!