Sabich met gebakken aubergine
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 8-
Sabich330 gbloem
-
200 mllauw warm water
-
6 ggedroogde gist
-
1,5 elolijfolie
-
•zout
-
Vulling3aubergines
-
1,5 elza'atar
-
4gekookte eieren
-
•½ komkommer
-
2tomaten
-
6takjes peterselie
-
Techina2tenen knoflook
-
2citroenen
-
150 mlwater
-
150 mltahin
-
1 tlcayennepeper
-
1 tlzout
-
We beginnen met de Sabich. Meng hiervoor alle ingrediënten en kneed 7 minuten in de machine tot een glad deeg.
-
Maak er een bol van en smeer de bovenkant in met een beetje olijfolie. Dek de kom af en laat deze op een warme plaats een uur rijzen.
-
Verdeel het deeg in 8 stukken en maak en bolletjes van. Rol deze uit tot platte schijfjes en laat ze 10 minuten op een bakplaat rijzen.
-
Bak ze af in een oven van 230 graden ongeveer 5 a 7 minuten. De broodjes zullen helemaal opzwellen en daarna weer inzakken.
-
Snij de aubergine in plakjes en bestrooi dit met een beetje zout en laat dit 20 minuten staan. Dep de aubergine droog en bak deze nu in een laag olijfolie bruin in een koekenpan. Haal ze uit de olie en leg ze op keukenpapier. Bestrooi ze met zout, peper en za’atar.
-
Snij de komkommer, tomaat en peterselie en meng dit met een beetje olijfolie, zout en peper.
-
Voor de techina snij je de knoflook fijn en knijp de citroen uit. Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit met een staafmixer tot een gladde pasta.
-
Voor de opmaak snij je 1/4 van het broodje de bovenkant af. Smeer aan de binnenkant de techina. Doe er vervolgens een paar plakjes van de aubergine in, dan wat plakjes gekookte ei, wat salade en dan weer wat techina. Herhaal dit tot het broodje vol zit en eindig met een beetje techina en verse peterselie.
- Eet smakelijk!