Salade met groene asperges met ei en parmezaanse kaas

chef-kok
Ramon Brugman
Salade met groene asperges
11 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
1574 personen
Chef-kok Ramon Brugman maakt een traditionele Italiaanse pasta carbonara met een frisse salade met groene asperges.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1
    bosje groene asperges
  • 4
    eieren
  • 2
    little gem
  • 1
    stuk Parmezaanse kaas
  • 50 ml
    azijn
  • 150 ml
    olijfolie
  • 1 tl
    mosterd
  • 1 tl
    honing
  • zout en peper
  • pasta carbonara
    320 g
    droge spaghetti
  • 200 a g
    pancetta
  • 125 g
    geraspte pecorino
  • 5
    eieren
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. 1

    Maak de dressing voor de salade. Meng, 50 ml azijn, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing en meng het goed door elkaar. Voeg daarna 150 ml olijfolie aan toe terwijl je goed blijft roeren. Doe de dressing in een potje en schud deze goed door voordat je hem gebruikt.

  2. 2

    Zet de oven aan op 180 graden. Schil de onderkant van de asperges en leg ze in een ovenschaal. Zet de oven aan op 180 graden. Besprenkel de asperges met olijfolie, zout en peper. Bak ze ongeveer 15 minuten.

  3. 3

    Zet een grote pan water op met een flinke scheut azijn. Als het kookt zet je de pan zacht. Roer de pan goed door met een lepel zodat er een draaikolk ontstaat in de pan. Tik het eitje in het midden. Pocheer in ongeveer 3 a 4 minuten. Haal het ei voorzichtig uit het water en spoel het af in een bak met koud water. Doe er een beetje zout en peper op.

  4. 4

    Leg de asperge op een schaal. Snij de little gem sla in vieren en verdeel het over het bord. Leg de eieren erbij en schaaf wat Parmezaanse kaas over de salade. Schenk de dressing over de salade.

  5. 5

    Voor de pasta carbonara snij je de pancetta fijn en bak dit zachtjes aan in een pan. Ga de 2 eieren scheiden en bewaar de dooier. Meng de dooiers met de drie andere eieren. Doe daar ook de geraspte Pecorino en wat zwarte peper bij. Roer het goed door elkaar.

  6. 6

    Kook de pasta el dente en giet af. Bewaar een beetje kookvocht.  Roer het kookvocht door de aangebakken pancetta. Giet daar het ei/kaas mengsel op. Voeg een klein beetje van het pasta kookvocht aan toe en roer de pasta goed door elkaar. De kaas zal smelten en de eieren stollen. Leg de pasta in een diep bord en maak het op smaak met verse zwarte peper.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!