3 minuten

Salade met pompoen, gorgonzola, peer en knapperige granola

Pompoen; heerlijk in de soep, maar ook in deze super snelle herfst salade! Onze chef-kok Rosah maakt er ééntje die helemaal past in het seizoen: met gorgonzola, peer én knapperige granola. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    (Hokkaido) pompoen
  • 2
    rijpe peren
  • 200 gr
    gorgonzola
  • 200 gr
    granola
  • 4 el
    hangop (of volle yoghurt)
  • 4 tl
    grove mosterd
  • 4 tl
    honing
  • 60 gr
    rucola
  • 1
    rode ui
  • olijfolie
  • zout en peper
  1. Halveer de pompoen en verwijder de pompoenpitten. Snijd in gelijke stukken. 

  2. Bak de pompoen in een voorverwarmde pan met een flinke scheut olijfolie gaar. Breng op smaak met zout en peper. 

  3. Snijd de ui in dunne partjes en verwijder het klokhuis uit de peer. Snijd in waaiers of in dunne reepjes.

  4. Doe op elk bord 1 el hangop en bedek met de pompoen. Verdeel hierover de rode ui en de peer. Breng op smaak met de mosterd en honing. 

  5. Verkruimel de gorgonzola over het gerecht en maak de salade af met de rucola en de granola. Eet smakelijk!

  6. Geniet van je salade!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Onze chef-koks Rosah van Schendelen en Sharon de Miranda | Foto: Sheena Schouwink