3 minuten
Salade met pompoen, gorgonzola, peer en knapperige granola
Pompoen; heerlijk in de soep, maar ook in deze super snelle herfst salade! Onze chef-kok Rosah maakt er ééntje die helemaal past in het seizoen: met gorgonzola, peer én knapperige granola.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1(Hokkaido) pompoen
-
2rijpe peren
-
200 grgorgonzola
-
200 grgranola
-
4 elhangop (of volle yoghurt)
-
4 tlgrove mosterd
-
4 tlhoning
-
60 grrucola
-
1rode ui
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Halveer de pompoen en verwijder de pompoenpitten. Snijd in gelijke stukken.
-
Bak de pompoen in een voorverwarmde pan met een flinke scheut olijfolie gaar. Breng op smaak met zout en peper.
-
Snijd de ui in dunne partjes en verwijder het klokhuis uit de peer. Snijd in waaiers of in dunne reepjes.
-
Doe op elk bord 1 el hangop en bedek met de pompoen. Verdeel hierover de rode ui en de peer. Breng op smaak met de mosterd en honing.
-
Verkruimel de gorgonzola over het gerecht en maak de salade af met de rucola en de granola. Eet smakelijk!
- Geniet van je salade!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.