Salade met sojabonen
Wie denkt dat sojabonen alleen buiten de landgrenzen groeien, heeft het mis. In Lelystad is Peter Strijk vijf jaar geleden begonnen met de teelt van deze boon. Wat begon als een onderzoek is inmiddels uitgegroeid tot succesvolle teelt van een mooi gewas. Sojabonen importeren is hopelijk straks niet meer nodig. Inmiddels heeft Peter zich meer toegelegd op de verse sojaboon: de edamame. Culinair expert Alain Caron staat te trappelen om aan de slag te gaan met deze sojaboon van eigen bodem.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Citrusmix1sinaasappel
-
1grapefruit
-
2limoenen
-
2citroenen
-
2manderijnen
-
1bloedsinaasappel
-
Dressing•citroensap
-
3 elolijfolie extra vierge
-
•Het blad van 2 dragontakken
-
•1 sjalotje gesnipperd
-
•zout en peper
-
Groentensalade150 ggeblancheerde sojabonen
-
20 gpijnboompitten
-
13/4 mini brunoise van gekonfijte citroenschil
-
3gekookte mini rode bietjes
-
Vis200 groodbaarsfilet
-
•zout en peper
-
Snij alle vliesjes en de witte stukjes van de citrusvruchten weg.
-
Snij de boven- en de onderkant eraf en snij alle partjes eruit met een fijn dun mes.
-
Bewaar alle partjes in een grote zeef en bewaar ook het sap.
-
Voor de dressing meng je alle ingrediënten hiervoor in een kom.
-
Voor de salade, meng je alle ingrediënten met wat zout en peper.
-
Laat de dressing en de salade even staan. Snij ondertussen de roodbaarsfilet in stukjes van 3 cm dik
-
Marineer met wat zout en peper gedurende 5 minuten.
-
Meng de citrusvruchtenmix met de groentensalade.
-
Verdeel de salade over de borden en leg hier en daar wat stukjes vis op.
-
Sprenkel het sap van de citrusvruchten eroverheen en serveer met wat puntjes sla. Serveer na 10 minuten.
-
Ook heel lekker met wat geklopte crème-fraîche.
- Eet smakelijk!