Saltimbocca met kruidenrisotto

Chef-kok Ramon Brugman maakt saltimbocca, een Italiaanse specialiteit van dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met plakjes rauwe ham en salie. Dat smoort hij in witte wijn en hij serveert het met kruidenrisotto.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Saltimbocca
    4
    stuks kalfsoesters
  • 4
    plakken gedroogde ham
  • 4
    blaadjes salie
  • peper en zout
  • Geroosterde bloemkool
    1
    stuk bloemkool
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 1
    citroen
  • Risotto
    300 gr
    risottorijst
  • 100 ml
    witte wijn
  • 1
    flinke ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1/4
    bosje peterselie
  • 1/4
    bosje dille
  • 1/4
    bosje bieslook
  • 1 l
    groentebouillon
  • 1
    klontje boter
  • 100 gr
    geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven tot 200 graden.

  2. Maak de saltimbocca. Snij  eerst de kalfsoesters door de helft. Bestrooi ze met wat zout en peper. Leg op elk stukje vlees een blaadje salie. Snij de seranoham door de helft (in de lengte). Rol de ham rondom de kalfsoester. Leg koud in de koelkast. 

  3. Snij de bloemkool in hele kleine roosjes.  Leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijf olie en breng op smaak met zout en peper. Meng dit goed door elkaar. Zet de oven schaal in een oven die 200 graden is.  

  4. Snij de ui en knoflook fijn. Smelt de boter en voeg hier de ui en knoflook aan toe. Bak tot deze glazig is. 

  5. Voeg de risotto rijst toe en verwarm deze.
     

  6. Blus het af met de witte wijn. voeg nu een deel bouillon toe zodat de rijst net onder staat.

     

  7. Roer voorzichtig door. Als de rijst de bouillon bijna opgenomen heeft voeg je weer een deel bouillon toe. Dit herhaal je tot de rijst gaat is. 

  8. Na 30 minuten is de bloemkool gaar. Knijp er het sap op van een halve citroen en rasp er wat Parmezaanse kaas over heen. Zet de oven schaal nog even 5 minuten in de oven 

  9. Pak een koekenpan. Voeg een scheut olijfolie toe en laat het warm worden. Pak de saltimbocca hierin en af en toe opdraaien. 

  10. Roer nu de geraspte Parmezaanse kaas en de gehakte kruiden door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Als laatste nog een klontje boter.

     

  11. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.