Saltimbocca met kruidenrisotto
Chef-kok Ramon Brugman maakt saltimbocca, een Italiaanse specialiteit van dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met plakjes rauwe ham en salie. Dat smoort hij in witte wijn en hij serveert het met kruidenrisotto.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Saltimbocca4stuks kalfsoesters
-
4plakken gedroogde ham
-
4blaadjes salie
-
•peper en zout
-
Geroosterde bloemkool1stuk bloemkool
-
•olijfolie
-
•Parmezaanse kaas
-
•peper en zout
-
1citroen
-
Risotto300 grrisottorijst
-
100 mlwitte wijn
-
1flinke ui
-
2teentjes knoflook
-
1/4bosje peterselie
-
1/4bosje dille
-
1/4bosje bieslook
-
1 lgroentebouillon
-
1klontje boter
-
100 grgeraspte Parmezaanse kaas
-
•peper en zout
-
Verwarm de oven tot 200 graden.
-
Maak de saltimbocca. Snij eerst de kalfsoesters door de helft. Bestrooi ze met wat zout en peper. Leg op elk stukje vlees een blaadje salie. Snij de seranoham door de helft (in de lengte). Rol de ham rondom de kalfsoester. Leg koud in de koelkast.
-
Snij de bloemkool in hele kleine roosjes. Leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijf olie en breng op smaak met zout en peper. Meng dit goed door elkaar. Zet de oven schaal in een oven die 200 graden is.
-
Snij de ui en knoflook fijn. Smelt de boter en voeg hier de ui en knoflook aan toe. Bak tot deze glazig is.
-
Voeg de risotto rijst toe en verwarm deze.
-
Blus het af met de witte wijn. voeg nu een deel bouillon toe zodat de rijst net onder staat.
-
Roer voorzichtig door. Als de rijst de bouillon bijna opgenomen heeft voeg je weer een deel bouillon toe. Dit herhaal je tot de rijst gaat is.
-
Na 30 minuten is de bloemkool gaar. Knijp er het sap op van een halve citroen en rasp er wat Parmezaanse kaas over heen. Zet de oven schaal nog even 5 minuten in de oven
-
Pak een koekenpan. Voeg een scheut olijfolie toe en laat het warm worden. Pak de saltimbocca hierin en af en toe opdraaien.
-
Roer nu de geraspte Parmezaanse kaas en de gehakte kruiden door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Als laatste nog een klontje boter.
- Eet smakelijk!