Schwarzwälder kirschtorte
Chef-kok Ramon Brugman haalt de wintersport iets dichterbij: hij maakt een Schwarzwälder Kirschtorte oftewel een kersentaart uit het Zwarte Woud. Deze klassieke taart op chocoladebasis ziet er zo prachtig uit dat je wellicht denkt 'dat kan ik nooit', maar met hulp van Ramon is ook dit recept gewoon voor iedereen na te maken.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 10-
Ingrediënten beslag6eieren
-
Ingrediënten beslag150 gsuiker
-
Ingrediënten beslag100 gbloem
-
Ingrediënten beslag40 gcacao
-
Ingrediënten beslag35 gmaïzena
-
Ingrediënten kersen2potten kersen à 350 g
-
Ingrediënten kersen6eetlepels suiker
-
Ingrediënten kersen•Scheutje Kirsch
-
Ingrediënten kersen1citroen
-
Ingrediënten kersen1steranijs
-
Ingrediënten kersen1zetmeel
-
Ingrediënten vulling600 mlslagroom
-
Ingrediënten vulling60 gsuiker
-
Ingrediënten vulling5blaadjes gelatine
-
Ingrediënten vulling4el kirsch
-
Ingrediënten vulling1stok vanille
-
Garnering4 elkersenjam
-
Garnering•chocolade schaafsel
-
Klop de eieren met de suiker net zo lang tot het beslag bijna wit is.
-
Til met een lepel het beslag op en laat het van je lepel lopen om er een 8 mee te schrijven op het beslag. Als de 8 blijft liggen op je beslag is het goed.
-
Meng de cacao, maïzena en bloem en voeg toe bij de eieren.
-
Zeef het terwijl je spatelt
-
Als het goed door elkaar is gemengd, giet je het in de springvorm en bak je de taart op 180 graden 30 á 40 minuten.
-
Giet de kersen af en zet het vocht op met de suiker, de schil van de citroen, de kirsch en de steranijs. Breng aan de kook.
-
Maak een papje van een beetje zetmeel met water en bind het vocht af.
-
Voeg de kersen toe en roer goed door elkaar. Laat afkoelen.
-
Klop de slagroom samen met de suiker stijf.
-
Week de gelatine in koud water.
-
Verwarm twee eetlepels water en voeg hier de uitgeknepen gelatine aan toe.
-
Doe de gelatine bij de room, samen met de kirsch en merg van de vanille.
-
Spatel rustig door elkaar.
-
Snij de taart twee keer door de midden.
-
Doe op de onderste laag de kersen jam. Daar op een laag van de kirsch-vulling. Dan een laag cake. Dan weer een laag kirsch vulling.
-
Hier duw je een paar van de afgekoelde kersen in.
-
Dek af met een laag cake.
-
Bestrijk de taart met de vulling en bestrooi met de chocolade krullen.
-
Spuit de taart op met rozetten van de vulling en decoreer met de kersen.
- Eet smakelijk!