8 minuten

Schwarzwälder kirschtorte

Chef-kok Ramon Brugman haalt de wintersport iets dichterbij: hij maakt een Schwarzwälder Kirschtorte oftewel een kersentaart uit het Zwarte Woud. Deze klassieke taart op chocoladebasis ziet er zo prachtig uit dat je wellicht denkt 'dat kan ik nooit', maar met hulp van Ramon is ook dit recept gewoon voor iedereen na te maken.

Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 10
  • Ingrediënten beslag
    6
    eieren
  • Ingrediënten beslag
    150 g
    suiker
  • Ingrediënten beslag
    100 g
    bloem
  • Ingrediënten beslag
    40 g
    cacao
  • Ingrediënten beslag
    35 g
    maïzena
  • Ingrediënten kersen
    2
    potten kersen à 350 g
  • Ingrediënten kersen
    6
    eetlepels suiker
  • Ingrediënten kersen
    Scheutje Kirsch
  • Ingrediënten kersen
    1
    citroen
  • Ingrediënten kersen
    1
    steranijs
  • Ingrediënten kersen
    1
    zetmeel
  • Ingrediënten vulling
    600 ml
    slagroom
  • Ingrediënten vulling
    60 g
    suiker
  • Ingrediënten vulling
    5
    blaadjes gelatine
  • Ingrediënten vulling
    4
    el kirsch
  • Ingrediënten vulling
    1
    stok vanille
  • Garnering
    4 el
    kersenjam
  • Garnering
    chocolade schaafsel
  1. Klop de eieren met de suiker net zo lang tot het beslag bijna wit is. 

  2. Til met een lepel het beslag op en laat het van je lepel lopen om er een 8 mee te schrijven op het beslag. Als de 8 blijft liggen op je beslag is het goed. 

  3. Meng de cacao, maïzena en bloem en voeg toe bij de eieren. 

  4. Zeef het terwijl je spatelt

  5. Als het goed door elkaar is gemengd, giet je het in de springvorm en bak je de taart op 180 graden 30 á 40 minuten.

  6. Giet de kersen af en zet het vocht op met de suiker, de schil van de citroen, de kirsch en de steranijs. Breng aan de kook. 

  7. Maak een papje van een beetje zetmeel met water en bind het vocht af. 

  8. Voeg de kersen toe en roer goed door elkaar. Laat afkoelen.

  9. Klop de slagroom samen met de suiker stijf. 

  10. Week de gelatine in koud water. 

  11. Verwarm twee eetlepels water en voeg hier de uitgeknepen gelatine aan toe.

  12. Doe de gelatine bij de room, samen met de kirsch en merg van de vanille.

  13. Spatel rustig door elkaar.

  14. Snij de taart twee keer door de midden. 

  15. Doe op de onderste laag de kersen jam. Daar op een laag van de kirsch-vulling. Dan een laag cake. Dan weer een laag kirsch vulling. 

  16. Hier duw je een paar van de afgekoelde kersen in. 

  17. Dek af met een laag cake. 

  18. Bestrijk de taart met de vulling en bestrooi met de chocolade krullen. 

  19. Spuit de taart op met rozetten van de vulling en decoreer met de kersen.

  20. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.