Sharons vierde kerstamuse

In de week voor Kerst maken alle koks van BinnensteBuiten één gang voor het BinnensteBuiten kerstdiner. Alle gangen zijn natuurlijk ook afzonderlijk te maken, maar vormen samen een mooi diner. Kies er dus van wat je lekker vindt of maak het allemaal. Sharon de Miranda bijt het spits af en maakt amuses. Ze maakt onder andere een slasoepje met garnalen, peer en gorgonzola gerold in ham en gevulde champignons.
Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 8
  • halve makreel
  • 1
    komkommer
  • 100 g
    mascarpone
  • ½ citroen
  • ½ bosje dille
  • ½ bosje bieslook
  • peper en zout
  1. Pluk de makreel schoon en verwijder de graatjes.

  2. Doe de makreel in een ruime kom. Snijd de dille en bieslook fijn. Roer dit door de makreel heen samen met de mascarpone, het sap van een halve citroen en wat peper en zout naar smaak. 

  3. Snij de komkommer in 8 stukken en hol deze uit. Zorg er wel voor dat de komkommer een bodem heeft.

  4. Vul de komkommer-bakjes met de makreelmousse en garneer ze met wat bieslook. 

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.