Shoarmaschotel met witte kool uit de oven
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een verrukkelijke ovenschotel met romige aardappelpuree, kipshoarma en knapperige witte kool, geserveerd met een frisse avocado-yoghurtsaus. Smullen maar!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
700 gkruimige aardappels
-
400 gkippendijen
-
0,5witte kool
-
200 ggeraspte kaas
-
2rode uien
-
1 dlkookroom
-
5 tlkomijnpoeder
-
4 tlpaprikapoeder
-
3 tlkorianderpoeder
-
1 tluienpoeder
-
1 tlknoflookpoeder
-
1 tlkurkuma
-
1 tlkaneel
-
1 tlpeterselie
-
1 tlzout
-
0,5 tlchilipoeder
-
•olie
-
Voor de saus1avocado
-
2 tenenknoflook
-
100 gGriekse yoghurt
-
Kook de aardappelen 20 minuten in ruim water. Giet af zodra ze gaar zijn.
-
Doe de aardappelen terug in de pan en laat ze kort droogkoken om zoveel mogelijk vocht te verwijderen.
-
Voeg de kookroom toe en stamp de aardappelen tot een smeuïge puree.
-
Snijd de kippendijen in dunne repen en marineer ze met de kruiden en 1 eetlepel olie. Laat de kip even rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.
-
Snijd de witte kool in dunne repen en bak deze in een wok in ongeveer 1 minuut beetgaar. Haal de kool vervolgens uit de wok.
-
Laat de wok op de warmtebron staan en bak hierin de kip in ongeveer 5 minuten gaar.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen.
-
Vet een ruime ovenschaal in met olie en begin met het maken van laagjes. Verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem, gevolgd door de beetgare kool en daarna de kipshoarma. Eindig met de resterende aardappelpuree. Verdeel de uienringen over de bovenkant en bestrooi met geraspte kaas.
-
Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten.
-
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe dit samen met de yoghurt, de knoflook en een snuf zout in een keukenmachine. Pureer tot een romige saus.
-
Serveer de ovenschotel met de avocadosaus en geniet!
- Geniet van je ovenschotel met kipshoarma!!