Slakken

chef-kok
Ramon Brugman
packshot
3 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
17 personen
Ramon Brugman gaat langs bij de kleinschalige slakkenkwekerij van Ans en Pieter Gielen in het Limburgse Melderslo. Na 42 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, gingen zij in 2016 met vervroegd pensioen en wilden ze sámen iets ondernemen. Bovendien wilden ze nu werken met hun handen en met de natuur. Een slakkenkwekerij voldeed aan al hun criteria en wensen.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • 18
    slakken
  • 1
    stokbrood
  • 125 g
    boter (op kamertemperatuur)
  • 1 teen
    knoflook
  • 1
    sjalotje
  • 1
    citroen
  • 6 takken
    tijm
  • ¼ bosje
    peterselie
  • zout en peper
  • benodigdheden
    spuitzak
  • slakkenbordjes + vorkjes

Bereiding

  1. 1

    Snij het sjalotje en knoflook fijn en meng dit door de boter.

  2. 2

    Hak de peterselie fijn, rits de blaadjes van de tijmtakje en rasp de schil van de citroen. Ook dit meng je door de boter en maak het op smaak met peper en zout. Doe de kruidenboter in een spuitzak.

  3. 3

    Duw voorzichtig de slakjes terug in hun huisje en spuit er wat kruidenboter op.

  4. 4

    Zet de slakken 10 minuten in de oven op 180 graden. 

  5. 5

    Snij het stokbrood en serveer dit bij de slakken met kruidenboter.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!