Snelle maaltijdsalade

chef-kok
Ramon Brugman
snelle maaltijdsalade
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
17 personen

Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijdsalade met gemarineerde zalm en gepofte groenten.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Zalm
    400 g
    zalmfilet
  • 1/2
    bos dille
  • 1/2
    bos peterselie
  • 1/4
    dragon
  • 2 el
    grove mosterd
  • 2 el
    bastardsuiker
  • 2 el
    grove zout
  • zwarte peper
  • Salade
    1
    courgette
  • 2
    rode paprika's
  • 250 g
    tomaatjes
  • 1
    pak peultjes
  • 1
    pak haricot verts
  • 4
    gekookte eieren
  • 5
    aardappels
  • 1/2
    bos bieslook
  • 1
    bosui
  • pompoenpitten
  • Croutons
    4
    sneetjes brood
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Dressing
    300 ml
    olijfolie
  • 100 ml
    azijn
  • 1 el
    honing
  • 1 el
    mosterd
  • peper en zout
  • Remoulade saus
    200 ml
    mayonaise
  • 2 el
    kappertjes
  • 1/2
    potje augurken
  • 1/2
    ui
  • 1/2
    citroen
  • peterselie
  • dragon
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150 graden.
     

  2. 2

    Hak de dille, peterselie en dragon fijn. Wrijf de zalm in met grove zout, peper, de gehakte kruiden, mosterd en de basterdsuiker en doe de zalm ongeveer 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de salade door de courgette in plakken te snijden en maak deze op smaak met olijfolie en peper en zout.

  4. 4

    Doe de tomaten en de paprika in zijn geheel (niet snijden dus) in een ovenschaal met wat olijfolie, peper en zout en zet dit alles in de oven voor ongeveer 15 minuten op 150 graden.

  5. 5

    Snij de aardappelen in blokjes en kook deze gaar. Blancheer de peultjes en de haricot verts. Kook de eieren en snij de bosui.

  6. 6

    Maak de croutons door het brood in blokjes te snijden en bak deze in een pan met olijfolie totdat ze mooi krokant zijn. Breng op smaak met peper en zout.
     

  7. 7

    Bak de pompoenpitten in een beetje olijfolie totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met zout.

  8. 8

    Voor de dressing meng je alle ingrediënten behalve de olijfolie. De olijfolie voeg je langzaam toe terwijl je roert.

  9. 9

    Snij de ui, augurken, kappertjes, peterselie en dragon voor de remoulade saus. Meng dit met de mayonaise en het citroensap en beng op smaak met peper en zout. Haal de paprika uit de oven en pel het velletje eraf. Snij het vlees van de paprika in stukjes.

  10. 10

    Meng, de courgette, paprika, tomaatjes, peultjes, haricot verts, aardappeltjes en bieslook samen met de dressing. Strooi daar de croutons en de pijnboompitten overheen. Snij het gekookt eitjes in partjes en leg dit samen met de bosui over de salade heen. Pluk de zalm en schenk er wat remoulade saus overheen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!