8 minuten

Zalmfilet americain op luchtige volkoren crackers

Onze chef-kok Ramon Brugman maakt luchtige volkorencrackers met zalmfilet americain. Net iets anders en zo veel lekkerder! 

Gerecht Vis
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Lunch

Recept

Ingrediënten

  • Voor de volkorencrackers
    350 gr
    volkorenmeel
  • 200 ml
    koud water
  • 4 gr
    gedroogde gist
  • 8 gr
    zout
  • 40 gr
    zonnebloempitten
  • 40 gr
    pompoenpitten
  • 8 gr
    sesamzaad
  • 12 gr
    lijnzaad
  • Bestrooien met
    4 el
    zonnebloempitten
  • 4 el
    pompoenpitten
  • 1 el
    sesamzaad
  • 1 el
    lijnzaad
  • Zalmfilet americain
    300 gr
    verse zalmfilet
  • 2 el
    mayonaise
  • 1
    gegrilde rode paprika uit pot
  • 1/2 tl
    gerookte paprikapoeder
  • 1 tl
    mosterd
  • 12 druppels
    worcestersaus
  • zout en peper
  • Voor de garnituur
    kappertjes
  • gele uien
  • augurk
  • radijs
  • cress
  1. Meng alle ingrediënten en kneed tot een glad deeg. Bol het op en laat het 30 minuten rusten onder een doek.

  2. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1,5 cm dik. Leg deze plak op een bakplaat met bakpapier en snijd er crackers van. Prik met twee vorken gaatjes in de crackers.

  3. Bestrijk de crackers met water en strooi er de zaden op. Laat het 30 minuten rusten. Bak ze 20, maximaal 30 minuten op 170 graden.

  4. Snijd de zalm in kleine stukjes en doe ze samen met de in stukjes gesneden gegrilde paprika in keukenmachine. Draai het mengsel tot het nét fijngesneden is. 

  5. Meng de mayonaise, paprikapoeder, mosterd en worcestersaus er doorheen en breng het op smaak met zout en peper.

  6. Smeer een flinke laag van de zalmfilet americain op de crackers en beleg ze met de garnituur.

  7. Geniet van je crackers met zalm!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.