Zalmfilet americain op luchtige volkoren crackers
Onze chef-kok Ramon Brugman maakt luchtige volkorencrackers met zalmfilet americain. Net iets anders en zo veel lekkerder!
Recept
Ingrediënten
-
Voor de volkorencrackers350 grvolkorenmeel
-
200 mlkoud water
-
4 grgedroogde gist
-
8 grzout
-
40 grzonnebloempitten
-
40 grpompoenpitten
-
8 grsesamzaad
-
12 grlijnzaad
-
Bestrooien met4 elzonnebloempitten
-
4 elpompoenpitten
-
1 elsesamzaad
-
1 ellijnzaad
-
Zalmfilet americain300 grverse zalmfilet
-
2 elmayonaise
-
1gegrilde rode paprika uit pot
-
1/2 tlgerookte paprikapoeder
-
1 tlmosterd
-
12 druppelsworcestersaus
-
•zout en peper
-
Voor de garnituur•kappertjes
-
•gele uien
-
•augurk
-
•radijs
-
•cress
-
Meng alle ingrediënten en kneed tot een glad deeg. Bol het op en laat het 30 minuten rusten onder een doek.
-
Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1,5 cm dik. Leg deze plak op een bakplaat met bakpapier en snijd er crackers van. Prik met twee vorken gaatjes in de crackers.
-
Bestrijk de crackers met water en strooi er de zaden op. Laat het 30 minuten rusten. Bak ze 20, maximaal 30 minuten op 170 graden.
-
Snijd de zalm in kleine stukjes en doe ze samen met de in stukjes gesneden gegrilde paprika in keukenmachine. Draai het mengsel tot het nét fijngesneden is.
-
Meng de mayonaise, paprikapoeder, mosterd en worcestersaus er doorheen en breng het op smaak met zout en peper.
-
Smeer een flinke laag van de zalmfilet americain op de crackers en beleg ze met de garnituur.
- Geniet van je crackers met zalm!