Soep met verse truffel

Op kerstavond gaat BinnensteBuiten Internationaal. In deze eerste exclusieve aflevering culinair expert Alain Caron. Hij is naar de Champagnestreek gereisd om truffels te zoeken met truffelboer Benoît Jacquinet. Zijn trouwe viervoeter Honey heeft een neus voor deze bijzondere zwammen. Alain bezoekt de markt in Reims en kookt een oogstrelend gerecht met truffels.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Basis
    250 gr
    witte bonen
  • 1,5 l
    kippenbouillon
  • 1
    takje rozemarijn
  • Garnituur
    30 gr
    verse truffel
  • 2 el
    olijfolie
  • 40 gr
    boter
  • 100 gr
    wortelen
  • 80 gr
    aardappelen
  • 1
    courgette
  • 100 gr
    champignons
  1. Week de witte bonen voor ongeveer 6 uur in een grote pan water. Spoel de bonen vervolgens af met koud water en kook ze in de kippenbouillon met een takje rozemarijn.

  2. Maak de worteltjes schoon, schil ze en snij ze vervolgens mini brunoise (kleine blokjes). Doe hetzelfde met de aardappelen.

     

  3. Was de courgette en snij ook deze in kleine brunoise. Was de champignons en snij ook deze in brunoise.

  4. Bak eerst de wortelen in een beetje boter met zout en peper, voeg vervolgens de aardappelen eraan toe. Neem 3 eetlepels van de kippenbouillon (uit de pan) en schenk dit bij de wortelen en aardappelen. Bak/kook dit samen nog even 6 minuten goed door. 

  5. Voeg daarna de courgette eraan toe en laat dit nog 5 minuten mee sudderen. Als laatste doe je de champignons erbij en laat het geheel nog even 3 minuten door pruttelen.

     

  6. Haal het takje rozemarijn uit de witte bonensoep en mix de groenten erdoor. Breng het op smaak met peper en zout.  

     

  7. Maak de soep goed heet voordat je het in een soepkom schenkt. Rasp er als laatste wat truffel overheen.

     

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.