Sopaipilla's met Antilliaanse tonijnsalade
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 gpompoen
-
600 gbloem
-
15 gbakpoeder
-
8 eolijfolie
-
•zout
-
Tonijnsalade500 gtonijn uit blik
-
100 gdoperwten
-
100 gmaiskorrels
-
100 ggekookte wortelen
-
4 elmayonaise
-
1bosje platte peterselie
-
1Madame Jeanette
-
1rode ui
-
•zout
-
Schil de pompoen en snij deze in stukken van ongeveer 3 cm. Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster de stukken pompoen ongeveer 25 min.
-
Terwijl de pompoen in de oven zit, ga je verder met het maken van de tonijnsalade. Laat de tonijn goed uitlekken. Snipper het uitje, hak de peterselie fijn en snij wat Madame Jeanette naar smaak. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en breng het op smaak met wat zout.
-
Na 25 min haal je de pompoenstukjes uit de oven. Stamp het vruchtvlees van de pompoen fijn, tot het een puree is. Voeg de olijfolie en het zout toe en roer dit goed door elkaar. Meng de bakpoeder met de bloem en voeg dit langzaam toe aan het pompoenmengsel. Goed kneden, zodat je geen klontjes krijgt. Blijf goed kneden en blijf bloem toevoegen, totdat je een mooi elastisch deeg hebt, dat niet meer aan je vingers plakt.
-
Verdeel het deeg in bolletjes en druk deze plat, zodat het ongeveer 2 cm dik is. Verhit de frituurpan op 170 graden en frituur de pompoenbroodjes zo 3 tot 4 min goudbruin.
-
Doe een plakje kaas op de sopaipilla als hij nog warm is en serveer het gerecht.
- Eet smakelijk!