Recept: Souvlaki met Griekse rijst

22 oktober 2018
Waardeer: 
(Totaal: 109 stemmen)
Stilstaand beeld van Souvlaki met Griekse rijst

Dat je in niet al te veel tijd een heerlijke Griekse maaltijd op tafel kunt zetten, laat chef-kok Ramon Brugman zien. Hij maakt souvlaki met kip, Griekse rijst, een tomatensalade die rijk is aan smaak en uiteraard tzatziki.

4 personen

Ingrediënten voor Souvlaki met Griekse rijst

Souvlaki:

  • 300 gram kippendijen
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • Zout en peper
  • Satéprikkers
  • Grillpan

Griekse rijst: 

  • 200 g rijst
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 el oregano
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Olijfolie , zout en peper

Tzatziki:

  • 1/2 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 5 blaadjes munt
  • 1 citroen
  • Zout en peper

Tomatensalade:

  • 3 tomaten
  • 1/2 potje zwarte olijven
  • 1 stukje feta kaas
  • 1 rode ui
  • 1/2 bos peterselie
  • 1 citroen
  • Olijfolie, zout en peper



*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

 

Aan de slag

  1. 1

    Begin met de souvlaki. Snij de kippendijen in blokjes.

  2. 2

    Snij de knoflook fijn en knijp het sap van de citroen uit. Meng dit door de kip heen. Voeg ook de oregano toe en breng op smaak met zout en peper.

  3. 3

    Laat de kip even marineren. Rijg dan de kip aan een satéstokje en grill ze in de grillpan.

  4. 4

    We gaan verder met de Griekse rijst. Snij hiervoor de knoflook en ui fijn en zet deze aan in een beetje olijfolie.

  5. 5

    Voeg de rijst toe en roer deze even goed door.

  6. 6

    Doe daar de kippenbouillon en de tomaten blokjes bij.

  7. 7

    Voeg de oregano toe en breng op smaak met zout en peper.

  8. 8

    Breng het geheel aan de kook en als de rijst gaar is zet je het vuur uit. De rijst moet nog smeuïg zijn.

  9. 9

    Ga dan verder met de tzatziki. Rasp de komkommer en knijp deze uit.

  10. 10

    Snij de knoflook en de munt en knijp de citroen uit. Meng de komkommer, knoflook en munt goed door de Griekse yoghurt en breng op smaak met zout en peper.

  11. 11

    Voor de tomatensalade snij je de ui en tomaten in blokjes.

  12. 12

    Leg de tomaten en de ui in een schaal. Doe daar de kaas, fijngesneden peterselie en de olijven bij.

  13. 13

    Knijp de citroen er op uit, een paar druppels olijfolie en wat zout en peper.

Eet smakelijk!