Souvlaki met Griekse rijst

chef-kok
Ramon Brugman
Souvlaki met Griekse rijst (133)
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
264 personen

Dat je in niet al te veel tijd een heerlijke Griekse maaltijd op tafel kunt zetten, laat chef-kok Ramon Brugman zien. Hij maakt souvlaki met kip, Griekse rijst, een tomatensalade die rijk is aan smaak en uiteraard tzatziki.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 300 g
    kippendijen
  • 1 el
    gedroogde oregano
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    citroen
  • zout en peper
  • Satéprikkers
  • Grillpan
  • Griekse rijst
    200 g
    rijst
  • 1
    blikje tomatenblokjes
  • 1 el
    oregano
  • 200 ml
    kippenbouillon
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    ui
  • Olijfolie, zout en peper
  • Tzatziki
    1/2
    komkommer
  • 1
    teen knoflook
  • 5 el
    Griekse yoghurt
  • 5
    blaadjes munt
  • 1
    citroen
  • zout en peper
  • Tomatensalade
    3
    tomaten
  • 1/2
    potje zwarte olijven
  • 1
    stukje feta kaas
  • 1
    rode ui
  • 1/2
    bos peterselie
  • 1
    citroen
  • Olijfolie, zout en peper
  1. 1

    Begin met de souvlaki. Snij de kippendijen in blokjes.

  2. 2

    Snij de knoflook fijn en knijp het sap van de citroen uit. Meng dit door de kip heen. Voeg ook de oregano toe en breng op smaak met zout en peper.

  3. 3

    Laat de kip even marineren. Rijg dan de kip aan een satéstokje en grill ze in de grillpan.

  4. 4

    We gaan verder met de Griekse rijst. Snij hiervoor de knoflook en ui fijn en zet deze aan in een beetje olijfolie.

  5. 5

    Voeg de rijst toe en roer deze even goed door.

  6. 6

    Doe daar de kippenbouillon en de tomaten blokjes bij.

  7. 7

    Voeg de oregano toe en breng op smaak met zout en peper.

  8. 8

    Breng het geheel aan de kook en als de rijst gaar is zet je het vuur uit. De rijst moet nog smeuïg zijn.

  9. 9

    Ga dan verder met de tzatziki. Rasp de komkommer en knijp deze uit.

  10. 10

    Snij de knoflook en de munt en knijp de citroen uit. Meng de komkommer, knoflook en munt goed door de Griekse yoghurt en breng op smaak met zout en peper.

  11. 11

    Voor de tomatensalade snij je de ui en tomaten in blokjes.

  12. 12

    Leg de tomaten en de ui in een schaal. Doe daar de kaas, fijngesneden peterselie en de olijven bij.

  13. 13

    Knijp de citroen er op uit, een paar druppels olijfolie en wat zout en peper.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!