4 minuten
Spaanse lente-ui met courgette
In de Bommelerwaard teelt Tim van Aalst een bijzonder gewas, de ‘calçot’. Deze Spaanse lente-ui wordt in Catalonië – en steeds vaker daarbuiten - feestelijk gegeten bij het inluiden van de lente. Daar heeft culinair expert Alain Caron wel oren naar, ware het niet dat het Nederlandse weer niet meezit. Maar de mannen laten zich niet weerhouden door wind en regen om de vuurkorf te ontsteken en te genieten van deze Spaanse delicatesse, geteeld op Hollandse bodem.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
100 grucola
-
12Spaanse lente-uien
-
4courgettes fleur
-
Voor de saus3 elaardappelpuree
-
3 elpesto
-
2 elolijfolie (met en beetje geraspte sinaasappel)
-
1 eltomatenketchup
-
1 elmayonaise
-
•zout en peper
-
Gebruik van de Courgettes Fleur alleen maar het gele blad. Laat ze drogen op een plaat met anti-aanbakpapier onderin de oven op 50 graden voor drie uur. Als dat niet lukt, is rauw ook prima.
-
Leg de Spaanse lente-uien tien minuten op de barbecue. Wikkel ze vervolgens in een krant en laat ze nog tien minuten daarin nagaren. Maak ze schoon. Als je geen barbecue hebt, gebruik dan de grill in de oven. Tien minuten op 180 graden.
-
Voor de saus meng je alle ingrediënten met een garde.
-
Leg een goede lepel saus op het midden van het bord. Leg er drie Spaanse lente-uien op. Vervolgens de rucola en het courgetteblad. Maak af met wat peper.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.